11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Dracula Untold ξεκινάει την “Monsterverse” εποχή της Universal

    Η Universal Pictures, έρχεται να μας αφηγηθεί την αυθεντική ιστορία του Βλαντ ΙΙΙ του Παλουκωτή, σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Δράκουλα (το 1931), το στούντιο που μας «πρωτοσύστησε» το είδος του τρόμου.

    DRACULA_UNTOLD_POSTER1

    Μιλάμε για τον άνθρωπο που έμελλε να μείνει στην Ιστορία όχι τόσο επειδή «παλούκωνε» τους εχθρούς του, αλλά, κυρίως, επειδή μεταμορφώθηκε, για να σώσει την οικογένειά του, στο πλέον πανίσχυρο πλάσμα της νύχτας. Και αυτός θα γίνει φυσικά το κεντρικό πρόσωπο της επικής περιπέτειας δράσης με πρωταγωνιστή τον Luke Evans που αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία πίσω από το θρύλο του αιμοδιψή Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας που έμελλε να στοιχειώνει τα βράδια μας.

    Πρόκειται για την ταινία που ουσιαστικά ξεκινά την “Monsterverse” εποχή της Universal που νωρίτερα το καλοκαίρι ανακοίνωσε πως θα κάνει ένα επαναλανσάρισμα στο ρόστερ των κλασικών ταινιών της –Frankenstein, Dracula, Mummy, Wolfman κλπ- προσπαθώντας να κάνει κάτι αντίστοιχο με το “Marvel universe” που θέλει να φέρει όλους τους σούπερ ήρωες κάτω από ένα κοινό πλαίσιο.

    Το story του Dracula Untold, στο οποίο έγιναν μέχρι και την τελευταία στιγμή κάποιες προσθήκες για να έχει καλύτερο αντίκτυπο σε μεγαλύτερο κοινό, μας μεταφέρει στο 1462 όπου η Τρανσυλβανία απολαμβάνει παρατεταμένη περίοδο ειρήνης υπό τη βασιλεία του Βλαντ ΙΙΙ και της συζύγου του Μιρένα, οι οποίοι μεριμνούν ώστε οι υπήκοοί τους να ζουν προστατευμένοι από τους εχθρούς και ειδικότερα τους Τούρκους που επεκτείνονταν επικίνδυνα, κατακτώντας όποια εδάφη έβρισκαν στο πέρασμά τους. Όταν ο Σουλτάνος Μεμέτ ο ΙΙ απαιτεί 100 παιδιά για το στρατό των Γενιτσάρων του ο Βλαντ καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του και να παραδώσει το γιο του στο σουλτάνο ή αν θα απευθυνθεί σε ένα τέρας ώστε να νικήσει τους Τούρκους, χάνοντας, όμως, την ψυχή του.

    Από την εποχή που ο Μπραμ Στόκερ εξέδωσε το βιβλίο «Dracula» το 1897 ο ήρωας αυτός έχει «στοιχειώσει» την κινηματογραφική, μουσική και λογοτεχνική κουλτούρα μας. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν έχουμε απολαύσει κινηματογραφικά (παρά τις πλείστες όσες ταινίες) μια καταγωγική ιστορία για το εν λόγω «τέρας», το οποίο όντως υπήρξε ιστορικά -ως Βλαντ ΙΙΙ ο Παλουκωτής- και προκαλούσε ανάλογο με τους θρυλικούς αιμοδιψείς βρικόλακες δέος στον κόσμο λόγω της αγριότητάς του και των μεθόδων που χρησιμοποιούσε στον αφανισμό των εχθρών του (και όχι λόγω των υπερφυσικών δυνάμεών του).

    Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες στις 9 Οκτωβρίου σε διανομή UIP.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles