12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το είδαμε κι αυτό! Μάσκα από γραφένιο προκαλεί «ηλεκτροσόκ» στον Κορονοϊό!

    Ο Κορονοϊός έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και δυστυχώς ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας σε πολλαπλά επίπεδα, ξεκινώντας από τα βασικά της καθημερινής προσωπικής υγιεινής και φτάνοντας μέχρι πιο… special μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα, η εταιρεία LIGC Applications πρόσφατα δημιούργησε μια προστατευτική μάσκα, την Guardian G-Volt, η οποία είναι κατασκευασμένη από γραφένιο και η οποία αποτελεί το επόμενο βήμα στη μάχη μας απέναντι στους ιούς και στα βακτήρια!

    Η ιδέα πίσω από την G-Volt είναι ότι το ειδικό φίλτρο από γραφένιο, αποτρέπει τους παθογόνoυς μικροοργανισμούς από το να περάσουν την προστατευτική δικλείδα της μάσκας και να καταλήξουν στο αναπνευστικό του χρήστη της. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο γιατί στο δεύτερο στάδιο περνάμε στην… εξολόθρευση! Περνώντας ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από έναν ειδικό μηχανισμό που δεν γίνεται καν αντιληπτό στον χρήστη, η G-Volt κεραυνοβολεί από Κορονοϊό μέχρι H1N1 και ότι άλλο βακτήριο μπορεί να εισβάλλει στον οργανισμό μας. Οι εμπνευστές της Guardian G-Volt ισχυρίζονται ότι μπορεί να προστατεύσει σε ένα ποσοστό τη τάξεως του 99% σε μικροσωματίδια που το μέγεθος τους είναι από 0.3 Microns και πάνω. Οι δημιουργοί της Guardian G-Volt ανέβασαν το project τους στο Indiegogo και εφόσον πάνε όλα καλά η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο, με τις πρώτες μάσκες να παραδίδονται στους backers κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβριο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles