12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To έξυπνο ηχείο Amazon Echo και η …Alexa έστειλαν κατά λάθος συνομιλία ζευγαριού σε γνωστό τους

    Μία οικογένεια στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το “έξυπνο ηχείο” Echo της Amazon που έχει στην κατοχή της και η φωνητική βοηθός Alexa κατέγραψαν μία συνομιλία τους και έστειλαν, στη συνέχεια, το αρχείο ήχου, εν αγνοία τους, σε κάποιο τυχαίο άτομο από τις επαφές τους.

    amazon-echo

    Το ζευγάρι πραγματοποιούσε μία συζήτηση για το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού τους, με αυτή να φτάνει στ’ αυτιά ενός υπαλλήλου του άνδρα, χωρίς αυτό να έχει γίνει μετά από κάποια εκούσια εντολή του ζεύγους στο έξυπνο ηχείο.

    Η Amazon, που έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, μιλά για μία “απίθανη αλυσίδα γεγονότων”, σημειώνοντας ότι η Alexa παρερμήνευσε τη συζήτηση, με αποτέλεσμα να στείλει το αρχείο στην επαφή του ζευγαριού.

    Η Alexa, φωνητική βοηθός της Amazon, που βρίσκεται στα ηχεία Echo, προγραμματίζεται να ηχογραφεί κάτι αν ακούσει το όνομά της ή μία λέξη “κλειδί” που έχει επιλέξει ο χρήστης. Αν, ωστόσ,ο αυτή η λέξη ακουστεί τυχαία, ή π.χ. από την τηλεόραση, μπορεί να ενεργοποιηθεί.

    Η Amazon, μιλώντας για την “απίθανη αλυσίδα γεγονότων”, σημειώνει ότι η Alexa παράκουσε τη συζήτηση, θεωρώντας ότι το ζευγάρι της ανέφερε εντολή για να “στείλει μήνυμα”, ενώ, ακολούθως, όταν ρώτησε σε ποιον, “άκουσε” από το ζευγάρι το όνομα του υπαλλήλου. Ακόμη όταν κι όταν ζήτησε επιβεβαίωση για το άτομο στο οποίο πρέπει να στείλει την ηχογράφηση, άκουσε από το ζευγάρι ένα “σωστά” και έτσι απέστειλε το αρχείο.

    Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες, που σίγουρα δεν αποτελούν διαφήμιση για την Alexα πάντως…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles