21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το εντυπωσιακό νέο κατάστημα της Apple στο Ντουμπάι αλλάζει σχήμα ανάλογα με τον καιρό στην πόλη!

    Στη σκιά του Burj Khalifa, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, βρίσκεται το νέο κατάστημα του αμερικανικού κολοσσού στο Ντουμπάι που κάνει πραγματικά τη διαφορά. Ένα εντυπωσιακό Apple Store που αλλάζει σχήμα και θερμοκρασία ανάλογα με τον καιρό της πόλης!

    Apple Dubai Mall 2

    Το Apple Dubai Mall διαθέτει ένα αυτοματοποιημένο μηχανοκίνητο σύστημα παραθύρων που βοηθούν να διατηρηθεί το κατάστημα δροσερό, με μία τέτοια λύση να περιορίζει το κόστος του κλιματισμού. Δεκαοκτώ πάνελ ανοίγουν και κλείνουν μέσα στην ημέρα, δροσίζοντας το κατάστημα όταν ο ήλιος είναι καυτός και επιτρέποντας στους επισκέπτες να περπατήσουν σε μία βεράντα το βράδυ.

    Apple Dubai Mall

    Τα λεγόμενα “Solar wings” (ηλιακά φτερά) κατασκευάζονται από πολυμερές υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα. Σε ένα δελτίο τύπου μάλιστα, η Apple αναφέρει ότι τα πάνελ αποτελούν “μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κινητικής τέχνης στον κόσμο”.

    Σε μία χώρα που ο καιρός έχει δύο εποχές: τη… ζεστή και την πολύ ζεστή, με τη θερμοκρασία την πιο ψυχρή περίοδο να φτάνει στους 24 βαθμούς, αλλά και βροχή, αμμοθύελλα και δυνατούς ανέμους να δίνουν το “παρών” απρόσμενα, η Apple έχει μελετήσει τον καιρό και έχει δημιουργήσει αυτό το μοναδικό κατάστημα στο Ντουμπάι.

    Δείτε το video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles