24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook παρουσίασε τα δικά του VR γυαλιά και είναι… super-slim!

    Τα περισσότερα VR γυαλιά που έχουμε δει συνήθως είναι λίγο ογκώδη και… άκομψα. Ωστόσο, ο Mark Zuckerberg θέλει να το αλλάξει αυτό, δημιουργώντας τα δικά του γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία θα μοιάζουν όπως ακριβώς ένα κανονικό ζευγάρι γυαλιά! Η ιδιαιτερότητα στο σχεδιασμό τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι βασίζονται σε μια σειρά από ειδικά hardware εξαρτήματα και optics, τα οποία ουσιαστικά μπορούν να χωρέσουν σε έναν μικρότερο και πιο compact σκελετό.

    Ωστόσο, για να μπορέσει να διατηρηθεί το μικρό μέγεθος, θα πρέπει να γίνουν κι ορισμένες θυσίες, καθώς σύμφωνα με το Facebook τα γυαλιά σε αυτή τη φάση εκπέμπουν σε ένα μόνο χρώμα (αν και στο μέλλον αυτό θα διορθωθεί). Τα γυαλιά του Facebook σε αυτή τη φάση είναι σε πειραματικό στάδιο και αποτελούν ένα από τα πολλά concepts που τρέχουν από το R&D τμήμα της εταιρείας του Mark Zuckerberg. Είναι άγνωστο εάν τα συγκεκριμένα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας θα καταφέρουν ποτέ να περάσουν σε consumer επίπεδο, παρόλα αυτά το team του Mark Zuckerberg καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσει να τα ολοκληρώσει, δημιουργώντας ένα working prototype.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles