23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook προσπαθεί να σταματήσει το… εμπόριο όπλων μέσω αυτού!

    Είναι γνωστό ότι στο Facebook λειτουργούν αρκετά groups αγγελιών και αγοραπωλησιών, μέσω των οποίων οι χρήστες βρίσκουν και αποκτούν αγαθά που τους ενδιαφέρουν. Είναι επίσης γνωστό πως το Διαδίκτυο κρύβει κάποια “σκοτεινά” κομμάτια στα οποία λαμβάνουν χώρα διάφορες παράνομες δραστηριότητες. Αν συνδέσετε τα δύο παραπάνω γεγονότα, τότε καταλαβαίνετε που το πάμε…

    εμποριο οπλων facebook

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Daily Telegraph, μια έρευνα της Small Arms Survey βρήκε χιλιάδες αγγελίες για την πώληση όπλων στο Facebook, οι οποίες εστιάζονται στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ειδικότερα στη Λιβύη, την οποία ερεύνησαν τελευταία οι ειδικοί του group, βρήκαν εκατοντάδες αγγελίες για πώληση όπλων, από απλά πιστόλια μέχρι… πυραύλους εδάφους-αέρος, μεγάλο τμήμα των οποίων έχει “ξεμείνει” μετά την πτώση του δικτάτορα Καντάφι, το 2011.

    Με τη δημοσίευση των ευρημάτων, το Facebook αποφάσισε να δράσει και ανακοίνωσε πως ξεκινά μια προσπάθεια να σταματήσει τη διακίνηση όπλων μέσω αυτού. Τον περασμένο Ιανουάριο απαγόρευσε επίσημα την αγοραπωλησία μη νόμιμα κατεχόμενων όπλων στο δίκτυό του και δήλωσε ότι διαρκώς προσπαθεί να κατεβάζει τις παράνομες αγγελίες, όταν γίνονται αναφορές χρηστών σε αυτές. Η έρευνα της Small Arms Survey δεν ανέφερε συγκεκριμένα το Facebook ή κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο, αλλά σύμφωνα με ειδικούς, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εμπορίου όπλων μέσω social media αφορά το Facebook και το Whatsapp (που επίσης ανήκει στο Facebook).

    εμποριο οπλων facebook

    Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης πως το εμπόριο όπλων online έπιασε νέο “peak” μέσα στο 2016 και πως μετά την πτώση του Καντάφι στη Λιβύη, “εξαφανίστηκαν” από 3.000 έως 12.000 αντιαεροπορικοί πύραυλοι, όπως και πολλά εκρηκτικά, νάρκες και λοιπά όπλα, από αποθήκες! Και πολλά από αυτά ήδη έχουν πουληθεί μέσω Facebook…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles