15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook «σκοτώνει» τη μπαταρία του iPhone σου!

    Αν αναρωτιέσαι τι έχει η έρμη και ψοφάει, βλέποντας τη μπαταρία του iPhone σου από το 100% που είναι φεύγοντας από το σπίτι να καταποντίζεται στο απόλυτο μηδέν μέσα σε 10-12 ώρες που είσαι στον δρόμο, μην αγχώνεσαι, δεν φταίει το τηλεφωνάκι σου! Όπως αναφέρεται στο Overthought.org, ένας βασικός λόγος που η μπαταρία του iPhone σου στερεύει πιο γρήγορα κι απ’ τις πετρελαιοπηγές του Ντουμπάι είναι οι διάφορες εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο με προεξέχον φυσικά το Facebook!

    facebook-iphone

    Λέει λοιπόν ειδικός σε θέματα Apple, έτρεξε το πρόγραμμα Instruments που περιλαμβάνεται στο developer tool της εταιρείας, Xcode, ώστε να δει πόση μνήμη, επεξεργαστική ισχύ και ενέργεια απαιτεί η κάθε εφαρμογή που τρέχει σε ένα iPhone. Απενεργοποίησε τα Location Services και το Background App Refresh ειδικά για το Facebook και ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση μπαταρίας μειώθηκε σε ποσοστό 12-17%! Όπως επισημαίνει δε, είναι η πρώτη φορά που είδε κάτι τέτοιο.

    Αν διερωτάσαι γιατί συμβαίνει αυτό, τότε μάλλον θα πρέπει να αναλογιστείς όλες τις υπηρεσίες που βασίζονται στο Facebook (messaging με λειτουργία chatting, content, tagging και τα σχετικά). Αν δε συνυπολογίσεις και το γεγονός ότι με την εξαγορά του WhatsApp το Facebook έχει βλέψεις και στη VoIP αγορά, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι μεγάλο μέρος του R&D της εταιρείας αφιερώνεται σε «αφανή» ζητήματα όπως την κατανάλωση ενέργειας και τη διαχείριση δεδομένων.

    Σε περίπτωση δε που θες να δοκιμάσεις κι ο ίδιος την τύχη σου, δεν έχεις παρά να πας στα Location Settings (Settings > Privacy > Location Services) και Background App Refresh (Settings > General > Background App Refresh) και να απενεργοποιήσεις τις σχετικές με το Facebook υπηρεσίες. Και μην ξεχάσεις να μας πεις τι έγινε!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles