18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το FBI προειδοποιεί για malware στο Android

    Το Internet Complaint Center (IC3) του FBI προειδοποιεί για δύο malware που “απειλούν” το λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για τα Loozfon και FinFisher.

    – Το Loozfon είναι ένα malware που μπορεί να “κλέψει” πληροφορίες από το χρήστη, ενώ διατίθεται σε αρκετές παραλλαγές. Μία από αυτές αφορά μία ευκαιρία εργασίας από το σπίτι που υπόσχεται πληρωμή απλά στέλνοντας ένα email. Ένα link στις διαφημίσεις οδηγεί σε μία σελίδα που εγκαθιστά το Loozfon στη συσκευή του χρήση. Η κακόβουλη εφαρμογή κλέβει τα στοιχεία επικοινωνίας από το address book και τον αριθμό τηλεφώνου της μολυσμένης συσκευής.

    – Το FinFisher είναι ένα spyware που μπορεί να αναλάβει τα “ηνία” μίας συσκευής και να την ελέγχει από απόσταση. Μπορεί να “μεταδοθεί” σε ένα smartphone, όταν ο χρήστης επισκεφθεί ένα συγκεκριμένο web link ή ανοίξει ένα μήνυμα που”μεταμφιέζεται” ως ενημερωμένη έκδοση συστήματος.

    Για τους κατόχους Android smartphones, προσφέρονται, μάλιστα, συμβουλές ασφάλειας από το IC3, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά και τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της συσκευής τους, η χρήση των λειτουργιών κρυπτογράφησης που τυχόν διαθέτει, η προσοχή στα δικαιώματα που δίνει ο χρήστης όταν εγκαθιστά κάποια εφαρμογή, η χρήση κωδικού πρόσβασης, η γνώση των εφαρμογών που επιτρέπουν το geo-location, η προσοχή στην αφαίρεση των περιορισμών που επιβάλλονται από τον κατασκευαστή σε ενδεχόμενο root της συσκευής, αλλά και η αποφυγή σύνδεσης του smartphone σε άγνωστα ασύρματα δίκτυα.

    Σε κάθε περίπτωση, μπορεί το κινητό να μην “κολλάει” ιούς με την ίδια ευκολία που αυτό συμβαίνει στον υπολογιστή σας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς malware σαν αυτά που περιγράφονται στην αναφορά του IC3 κάνουν συχνά την εμφάνισή τους.

    Πηγή: CNN

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles