22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Το Gemini Ultra στις συσκευές OnePlus και Oppo

    Το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Gemini της Google, στην εκδοχή Ultra 1.0, θα φτάσει στις συσκευές OnePlus και Oppo αργότερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με τα όσα  αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο του Cloud Next 2024 conference της Google.

    Το Gemini, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει 3 παραλλαγές. Το λιγότερο ισχυρό είναι το Nano, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει στη συσκευή και θα έρθει σύντομα στο Pixel 8. Το Ultra είναι η πιο ισχυρή cloud-based έκδοση, η οποία τροφοδοτεί το Gemini Advanced chatbot. Το Ultra, σύμφωνα με την εταιρεία, κατανοεί σε μεγάλο βαθμό πολύπλοκες εργασίες και περιβάλλοντα προκειμένου να παρέχει χρήσιμες απαντήσεις.

    Πέρα από το Gemini, τα smartphones OnePlus και Oppo θα λάβουν επίσης κάποιες επιλεγμένες λειτουργίες της Google Cloud AI, αν και δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιες. Επίσης δεν είναι σαφές πώς η φράση “Το Gemini Ultra έρχεται στα τηλέφωνα OnePlus και Oppo” διαφέρει από το να χρησιμοποιεί κανείς ένα browser για να έχει πρόσβαση στο Gemini Advanced chatbot της Google.

    Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να μάθουμε το προσεχές διάστημα. Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η OnePlus ανακοίνωσε ότι μια δική της έκδοση του Magic Eraser της Google θα έρθει σε κάποια κινητά της. Με αυτή τη νέα ανακοίνωση φαίνεται ότι η Oppo και η OnePlus είναι έτοιμες να ανέβουν πλήρως στο “τρένο” της τεχνητής νοημοσύνης.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles