23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το gov.gr μπήκε σε δοκιμαστική λειτουργία. Ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις

    Το πρωί του Σαββάτου τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία το gov.gr, η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, η ενεργοποίηση της οποίας επισπεύστηκε κατά δύο μήνες λόγω των έκτακτων συνθηκών.

    Διαδικασίες που έως τώρα απαιτούσαν αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα, μπορούν να διεκπεραιώνονται πιλοτικά από τον προσωπικό υπολογιστή ή από το κινητό τηλέφωνο χωρίς μετακινήσεις και περιττή γραφειοκρατία.

    Το gov.gr συγκεντρώνει το σύνολο των υπηρεσιών (503) που παρέχονται ψηφιακά από το Δημόσιο και κάθε υπηρεσία που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα ενσωματώνεται στην πλατφόρμα. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει και να υπογράφει ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην αρχή η οποία ζητά την έκδοσή τους χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να μεταβεί σε αυτήν.

    Οι διαδικασίες πρόσβασης των πολιτών στο gov.gr καθώς και της έκδοσης των πιστοποιητικών ρυθμίζονται με διατάξεις που περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20-03-2020. Η ταυτοποίηση θα διενεργείται -σε αυτό το πρώτο στάδιο λειτουργίας- μέσω των κωδικών Taxisnet και τα έγγραφα που θα εκδίδονται μέσω του gov.gr θα φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και ηλεκτρονική σφραγίδα, θα γίνονται, δε, υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles