20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το hacking στη Cellebrite “εκθέτει” στη δημοσιότητα μεθόδους ξεκλειδώματος smartphones!

    Σας είχαμε γράψει ότι η Cellebrite, η ισραηλινή εταιρεία που διαθέτει συσκευές και λογισμικό που μπορεί να ξεκλειδώσει smartphones (και σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκείνη που συνεργάστηκε στο FBI στο ξεκλείδωμα του περίφημου iPhone του τρομοκράτη του San Bernardino) δέχθηκε επίθεση από… hackers τον προηγούμενο μήνα.

    cellebrite

    Οι hackers “αλίευσαν” 900GB δεδομένων και, πριν λίγες ώρες, ξεκίνησαν να δημοσιεύουν κάποια αρχεία της εταιρείας. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ανάμεσα στα αρχεία αυτά περιλαμβάνονται μέθοδοι για το χακάρισμα Android, Blackberry αλλά και κάποιων παλαιότερων iOS μοντέλων.

    Ισχυρίζονται ότι έκλεψαν τα δεδομένα από έναν remote server της Cellebrite και κατάφεραν μάλιστα να παρακάμψουν την προστασία τους, καθώς ήταν κρυπτογραφημένα. Τα περισσότερα από τα αρχεία που δημοσιεύτηκαν ξεκινούν με το UFED (το οποίο είναι ένα ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται από την Cellebrite για το Universal Forensic Extraction Device), ακολουθούμενο από το όνομα του κατασκευαστή smartphones, π.χ. Samsung ή Blackberry.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή Jonathan Zdziarski, πάντως, κάποια από τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι κάποιες από τις συσκευές της Cellebrite χρησιμοποιούν μεθόδους για να ξεκλειδώσουν συσκευές iPhone, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την κοινότητα jailbreaking. Εργαλεία δηλαδή που αποτελούν “πειραματικό software”. Η Cellebrite από την πλευρά της, αν και παραδέχεται και τη χρήση “πειραματικού” λογισμικού, σημειώνει ότι δεν έχει διαρρεύσει πηγαίος κώδικος από τους hackers και τα αρχεία που κυκλοφόρησαν αποτελούν μέρος του πακέτου διανομής της εφαρμογής της που είναι διαθέσιμo στους καταναλωτές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles