18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To HarmonyOS 2 της Huawei τρέχει ήδη σε 10 εκατ. συσκευές και αυτό είναι μόνο η… αρχή!

    Με το official launch του HarmonyOS 2 ουσιαστικά η Huawei βαδίζει στο δικό της δρόμο, έτοιμη να αγκαλιάσει ένα μέλλον χωρίς την ύπαρξη των περιορισμών που είχαν ως στόχο να ανακόψουν την πορεία της. H κινεζική εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε το launch του δικού της ξεχωριστού λειτουργικού συστήματος HarmonyOS, το οποίο έρχεται για να αποδείξει ότι τελικά υπάρχει ζωή και χωρίς την Google!

    Και μπορεί καλά καλά να μην έχει συμπληρωθεί μία εβδομάδα από το επίσημο λανσάρισμα του νέου OS της κινεζικής εταιρείας, ωστόσο ήδη το εν λόγω λειτουργικό βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερες από 10 εκατομμύρια συσκευές! O κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας φιλοδοξεί να αναβαθμίσει στο HarmonyOS από τα πιο τελευταία smartphones της (όπως το P40 Pro για παράδειγμα) μέχρι συσκευές που έχουν ήδη συμπληρώσει 4 χρόνια ζωής. Στόχος άλλωστε είναι να φτάσει μέσα στους επόμενους μήνες τις 100 εκατομμύρια συσκευές, οι οποίες θα «φοράνε» το λειτουργικό της και αυτό το νούμερο δεν μοιάζει ακατόρθωτο, από τη στιγμή που ήδη έχει συμπληρωθεί το 1/10. Αξίζει να σημειωθεί πως η Huawei δεν προορίζει το HarmonyOS 2 μόνο σε smartphones, αλλά και στα wearables της και όλες τις smart home συσκευές που έχει στη φαρέτρα της. Είναι θέμα χρόνου λοιπόν για να δούμε κατά πόσο η Huawei μπορεί να αφήσει για πάντα πίσω της την Google.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles