17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates στέλνει 15.000 φαρμακευτικά μόρια στο Βέλγιο, στη μάχη κατά του κορωνοϊού

    Bill και Melinda Gates, μέσω του ομώνυμου ιδρύματός τους, ανακοίνωσαν ότι χρηματοδοτούν την αποστολή 15.000 φαρμακευτικών μορίων σε κορυφαίο ερευνητικό εργαστήριο στο Βέλγιο, ώστε να εξεταστούν ως πιθανές θεραπείες για τον κορωνοϊό.

    Τα θεραπευτικά δείγματα, δραστικά συστατικά των οποίων χρησιμοποιούνται σε τρέχουσες αντιιικές θεραπείες, θα εξετάζονται όσον αφορά την ανασταλτική επίδρασή τους στον κορωνοϊό. Προέρχονται από το ερευνητικό ινστιτούτο Scripps στην Καλιφόρνια και θα μεταφερθούν στο Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Rega, στο Leuven, ανατολικά των Βρυξελλών. Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μία από τις λίγες εγκαταστάσεις στον κόσμο που μπορούν να εξετάσουν χιλιάδες μόρια σε υψηλή ταχύτητα.

    Το κόστος για το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates θα είναι “λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ”, ενώ οποιαδήποτε ένδειξη αναστολής της νόσου μέσω αυτής της μεθόδου θα θεωρηθεί σημαντική πρόοδος, ακόμη κι αν με αυτό τον τρόπο δε βρεθεί κάποια οριστική θεραπεία.

    Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να προσφέρει έως και 100 εκατομμύρια δολάρια για να βελτιώσει τις προσπάθειες ανίχνευσης, απομόνωσης και θεραπείας του κορωνοϊού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles