13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το iPadOS 15 θα υποστηρίζει widgets, App Library και καλύτερο multitasking

    Μαζί με το iOS 15, η Apple ανακοίνωσε και το iPadOS 15, το οποίο και αυτό θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο.

    Με το iPadOS 15, η εταιρία παρουσιάζει μεγαλύτερα widgets, τα οποία θα δουλεύουν καλύτερα σε μεγάλες οθόνες. Τα νέα widgets συμπεριλαμβάνουν τα Find My, Contacts, Parcels και Game CenterΕπίσης θα έχουμε και App Library, κάτι το οποίο είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά στο iOS 14 και για κάποιο λόγο άργησε έναν ολόκληρο χρόνο να έρθει στα iPads.

    H έκδοση αυτή του app drawer, είναι μια οθόνη στην οποία αυτόματα ταξινομούνται όλες οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες, ώστε δεν χρειάζεται κάποιος να ψάχνει μέσα σε όλες τις οθόνες για να βρει μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Η App Library είναι ενσωματωμένη στο Dock, οπότε είναι εύκολη η πρόσβαση από οποιαδήποτε οθόνη.

    Επίσης, υπάρχει ένα νέο multitasking UI, που μας επιτρέπει εύκολα να κάνουμε τις εφαρμογές full screenSplit Screen View, ή Slide Over. Όταν βρισκόμαστε σε Split View, με ένα swipe down, μπορούμε να αντικαταστήσουμε μια εφαρμογή με μια νέα, σε οποιαδήποτε μεριά.

    Ακόμα, υπάρχει το νέο Shelf, το οποίο επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα ανοιχτά παράθυρα οποιασδήποτε εφαρμογής. Όλες αυτές οι νέες λειτουργίες θα έχουν και keyboard shortcuts επίσης.

    Η εφαρμογή Notes έχει επίσης βελτιωθεί, υποστηρίζοντας πλέον mentions (κάνουμε tag κάποιον για να λάβει ειδοποίηση) και τη λειτουργία Quick Notes, όπου μπορούμε να κρατήσουμε σημειώσεις από οτιδήποτε έχουμε βρει σε εφαρμογές ή websites.

    Η εφαρμογή Translate έρχεται για πρώτη φορά στα iPads, με αυτόματη μετάφραση ενώ μιλάμε. Επίσης υπάρχει systemwide μετάφραση, και δουλεύει παντού στο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του Live Text.

    Τέλος, με τη βοήθεια του Swift Playgrounds, μπορεί κάποιος να φτιάξει εφαρμογές στο iPad, με πολλά βοηθήματα από libraries και guides και όταν είναι έτοιμο, μπορεί να γίνει υποβολή στο App Store κατευθείαν από το tablet.

    H έκδοση developer beta θα είναι διαθέσιμη από σήμερα, ενώ η πρώτη public beta θα βγει τον Ιούλιο.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles