16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    To iPhone 12 «Frankenstein» της Caviar, είναι δημιουργημένο με parts από τον ιστορικό Apple 1 (και κοστίζει μια… περιουσία)!

    Η Caviar είναι μια εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη κατασκευή (ή στην ανακατασκευή) luxury μοντέλων smartphones, με τις λύσεις της βέβαια να μην απευθύνονται στο μέσο καταναλωτή (στοιχίζουν ένα σκασμό λεφτά). Αυτό συνέβη και με την περίπτωση ενός iPhone 12, που οι υπεύθυνοι της Caviar είχαν την φαεινή ιδέα να του προσθέσουν κομμάτια από τον ιστορικό και εμβληματικό Apple 1, τον πρώτο υπολογιστή που δημιούργησε o Steve Jobs και o Steve Wozniak.

    Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται το πόσο σπάνιος είναι ένας Apple 1, αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Οκτώβριο του 2014 ένας Apple 1 πωλήθηκε σε δημοπρασία κοντά στα 905.000$! Και όμως οι ιθύνοντες της Caviar πήραν έναν Apple 1, τον κομμάτιασαν (οι άκαρδοι) και δημιούργησαν έτσι μια «Frankenstein» συσκευή, καθώς τοποθέτησαν parts από τον ιστορικό υπολογιστή στην ειδική έκδοση ενός iPhone 12. Το concept που κρύβεται πίσω από αυτό είναι ότι ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους fans της Apple, να κρατήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας των υπολογιστών και της κινητής τηλεφωνίας στην παλάμη του χεριού τους. Η one-of-a-kind συσκευή που μόλις σας περιγράψαμε μάλλον έχει τα χαρακτηριστικά ενός τερατουργήματος (ποιος ο λόγος να καταστρέψεις ένα legacy κομμάτι της ιστορίας του personal computing) κοστίζει (ναι σωστά μαντέψατε) ένα σκασμό λεφτά, καθώς όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να καταβάλλει για να το αποκτήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10.000$ περίπου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles