21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το iPhone 7 συνεχίζει την «επιθετική» του πορεία στην αγορά εις βάρος του Android

    Την Τρίτη, η Apple αποκάλυψε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους του 2017, στα οποία αποτυπώνεται ρεκόρ πωλήσεων συσκευών iPhone. Ειδικότερα, οι νέες συσκευές της Apple, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus αποδείχθηκαν μια σημαντική επιτυχία κατά τη διάρκεια του τριμήνου που περιελάμβανε και την εορταστική περίοδο. Το ρεκόρ πωλήσεων οφείλεται και σε αγοραστές οι οποίοι αναβάθμισαν σε iPhone 7, αλλά και σε αυτούς οι οποίοι πραγματοποίησαν την μετάβαση από το Android.

    iphone 7

    «Είχαμε ένα εξαιρετικό τρίμηνο αν και δεν προβλέψαμε πολύ καλά τη ζήτηση. Αυτοί που αναβάθμισαν στις νέες μας προτάσεις αποτελούν το μεγαλύτερο αριθμό σε σχέση με κάθε άλλο τρίμηνο», δήλωσε ο CEO της Apple, Tim Cook. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να αναφερθεί σε ακριβείς αριθμούς αυτών που αναβάθμισαν ή πραγματοποίησαν στροφή από το Android.

    Το iPhone 7 Plus ήταν το πιο δημοφιλές handset από τα δυο, όπως προέβλεψαν οι αναλυτές. Παράλληλα, ο CEO ανέφερε ότι οι πωλήσεις των iPhone 7 στην Κίνα βρίσκονται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο. Να σημειωθεί, ότι η Apple ποτέ δεν αναφέρει πόσοι χρήστες αφήνουν την πλατφόρμα της για να μεταβούν στο Android, σε κάθε περίπτωση όμως η εταιρεία τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η βάση χρηστών αυξάνεται και δε μειώνεται.

    Η Verto Analytics από την μεριά της αναφέρει ότι περίπου 610.000 χρήστες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή «Move to iOS» τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Τέλος, το Bloomberg εκφράζει την άποψη, ότι η πορεία αυτή των πωλήσεων της Apple υποβοηθήθηκε εν μέρει και από την ανάκληση του Galaxy Note 7 της Samsung.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles