13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το Ηρώδειο ανοίγει στις 15 Ιουλίου με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

    Μπορεί πολλές καλοκαιρινές συναυλίες και φεστιβάλ να ακυρώθηκαν όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η σεζόν είναι χαμένη. Στα πλαίσια της επιστροφής στην κανονικότητα το Ηρώδειο θα ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του συναυλίες στις 15 Ιουλίου και μάλιστα με ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο. Όπως είναι φυσικό για να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας των παρευρισκόμενων, θα υπάρχει μειωμένος αριθμός θέσεων.

    Θα υπάρχουν όλα τα μέτρα που θα τηρηθούν απαραίτητα για καλλιτέχνες και κοινό και θα υπάρχουν μόνο 800 θεατές για κάθε παράσταση.

    Το Φεστιβάλ Αθηνών θα τιμήσει τον Θάνο Μικρούτσικο με μία συναυλία την πρώτη και όλας μέρα του. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε υπάρξει και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου μεταξύ άλλων και συνέβαλε αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό του. Η παράσταση στο Ηρώδειο θα είναι αφιερωμένη στη μουσική του για το θέατρο (1972-2019).

    ηρώδειο

    Η παράσταση «Τους προβολείς στήσε» θα είναι ένας μουσικός περίπατος με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό.

    Μουσική για το θέατρο, σε έργα του Μπρεχτ, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη, τραγούδια σε ποίηση του Ρίτσου, του Καβάφη, του Καββαδία. Υπό την μπαγκέτα του Θύμιου Παπαδόπουλου, που ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκαλούσε «alter ego» του, θα τραγουδήσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Κώστας Θωμαΐδης. Ανάμεσα στις νότες, λέξεις και κείμενα με την υπογραφή του Οδυσσέα Ιωάννου θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.

    Μία παράσταση για δύο βραδιές, 15 και 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

    Ακόμη, ανακοινώθηκαν άλλες  δυο συναυλίες. Η πρώτη με το Γιάννη Αγγελάκα και το Νίκο Βελιώτη και τίτλο «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» και μία με την Μόνικα «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles