20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σύντομα θα έχετε “μαγικό” χέρι που θα ελέγχει τις ηλεκτρονικές σας συσκευές

    Αλλάξτε κανάλια με μία κίνηση του καρπού σας… Ή ακόμη απαντήστε στο τηλέφωνό σας, ενώ βρίσκεται στην τσάντα σας με τον ίδιο τρόπο.

    Ένα ιδιαίτερο gadget που μπορεί να παρακολουθήσει την κίνηση του χεριού σας και να “ανιχνεύσει” χειρονομίες (gestures) που σας επιτρέπουν να αλλάξετε κανάλια στην τηλεόρασή σας ή να απαντήσετε μία κλήση.

    Πρόκειται για έναν αισθητήρα που “φοριέται” στον καρπό σας, όπως ακριβώς ένα ρολόι, και σας επιτρέπει να ελέγχετε κάθε ηλεκτρονική σας συσκευή.

    Το gadget χρησιμοποιεί μία λιλιπούτεια κάμερα που παρακολουθεί τις κινήσεις των χεριών και μπορεί να αναγνωρίσει συγκεκριμένες χειρονομίες που μεταφράζονται σε εντολές (όπως, για παράδειγμα, ένα απλό… σήκωμα του αντίχειρα για να απαντήσει το τηλέφωνο!). Ο αισθητήρας θα μπορεί να παρακολουθήσει τα δάκτυλα του χρήστη ακόμη και στο σκοτάδι, διαβάζοντας τις κινήσεις τους.

    Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Newcastle και τo ερευνητικό κέντρο της Microsoft στο Cambridge, και μάλιστα, καθώς δε στηρίζεται σε εξωτερικούς αισθητήρες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και… έξω από το σπίτι. Το project έχει την ονομασία “Digits” και, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα επιτρέπει τη χρήση συσκευών με μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς θα μπορεί κάποιος να εισάγει πληροφορίες ακόμη και μέσα από την… τσέπη του.

    Δεν κάνει βέβαια τα πάντα, έτσι αν το κινητό σας είναι μακριά, για παράδειγμα, θα χρειαστείτε ακουστικά για να μιλήσετε σ’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία από τις τεχνολογικές εξελίξεις που μας εντυπωσιάζουν και φέρνουν κάτι από τις ταινίες σταδιακά στην καθημερινότητά μας. Ίσως και αρκετά συντομότερα απ’ ό,τι περιμέναμε…

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles