18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το μέλλον είναι εδώ. Στο μυστικό εργαστήριο της Google

    Φανταστείτε ένα μέρος όπου τα ρομπότ κάνουν βόλτες ανέμελα. Ένα μέρος που το ψυγείο σας κάνει online παραγγελία στο super market μόλις τελειώσει το βούτυρο. Ένα μέρος που το πιάτο σας στέλνει status update στο κοινωνικό δίκτυο με το περιεχόμενο του δείπνου σας. Ένα μέρος που αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς πηγαίνουν τους επιβάτες στον προορισμό τους.

    Αυτά είναι μερικά από τα όνειρα που επιδιώκουν οι ένοικοι και εργαζόμενοι στο GoogleX, ένα μυστικό εργαστήριο που προσπαθεί να πραγματοποιήσει μια λίστα από 100 στόχους.

    Αν μιλούσαμε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο εργαστήριο (η τοποθεσία του οποίου είναι μυστική) είναι η παιδική χαρά κάθε τρελού επιστήμονα. Επειδή όμως το GoogleX είναι υπαρκτό, όπως γράφει η New York Times, αποτελεί ένα χώρο καινοτομίας και πραγματοποίησης των πιο τρελών ονείρων όσων ασχολούνται με την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη.

    Τόσο ο Larry Page, όσο και ο Sergey Brin, έχουν περάσει από τους κόλπους του και μάλιστα ο δεύτερος, αφιερώνει ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου του εκεί. Μαζί τους, κορυφαίοι επιστήμονες. Όπως ο Sebastian Thrun, καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Stanford και εφευρέτης του πρώτου αυτοκινήτου χωρίς οδηγό. Μαζί του, ο Johnny Chung Lee, ειδικός στην αλληλεπίδραση μεταξύ υπολογιστών και ανθρώπων που βοήθησε στην υλοποίηση του Kinect της Microsoft και πολλοί άλλοι που έχουν φτάσει εκεί από το MIT, τα Nokia Labs ή το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

    Οι συντάκτες του άρθρου στην New York Times, δεν αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες. Οι πληροφορίες τους λένε πως την επόμενη χρονιά, θα δούμε να κυκλοφορεί στην αγορά, ένα από τα project του GoogleX. Τι θα είναι αυτό; Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό; Ρομπότ που θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που φωτογραφίζουν τους δρόμους και τα κτίρια για το Google Street View; Ένας ηλεκτρικός λαμπτήρας που συνδέεται με Android smartphones; Ή μήπως ένα διαστημικό ασανσέρ που θα επιτρέπει το σύντομο ταξίδι στο διάστημα, ενωμένο με ένα «σχοινί» που θα έχει την βάση του στη γη; Ή μήπως το “Web of Things”, όπου όλα τα αντικείμενα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και με το διαδίκτυο;

    Ότι και να είναι αυτό, θα είναι εντυπωσιακό. Κι αν αναρωτιέστε πώς μία τόσο μεγάλη και δυσκίνητη εταιρία όπως η Google, ασχολείται με «εξωπραγματικά» πράγματα, τα στελέχη της λένε πως η Google δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Από την δημιουργία της, ασχολείται με όνειρα που άλλοι ούτε καν τολμούν να κάνουν. Άλλωστε, οι άνθρωποι που ορίζουν την καινοτομία, είναι εκείνοι που κάνουν τις τρελές τους ιδέες πραγματικότητα. Έτσι δεν είναι;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles