16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών από την Mercedes!

    Το μέλλον της αυτοκίνησης στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών παρουσίασε πρόσφατα η Mercedes, σε μία επίδειξη που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Άμστερνταμ, κατά την παρουσίαση του Future Bus!

    mercedes-benz-future-bus-13

    Το φουτουριστικό λεωφορείο βασίζεται στο επιτυχημένο αστικό Citaro της γερμανικής εταιρείας και είναι εξοπλισμένο με City Link. Πρόκειται για τεχνολογία η οποία προέρχεται από τον αυτόνομο τράκτορα Actros της μάρκας και έχει προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες των αστικών μετακινήσεων. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως χάρη στις συνολικά 12 κάμερες και τα ραντάρ που διαθέτει ελέγχεται όλη η περιοχή γύρω από το λεωφορείο και αναγνωρίζονται τόσο οι πεζοί όσο και τα άλλα μέλη της κυκλοφορίας αλλά και τυχόν εμπόδια. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τα φανάρια αλλά και ο έλεγχος των διασταυρώσεων για ασφαλή περάσματα, ενώ καρδιά του όλου συστήματος είναι ένα εξελιγμένο σύστημα GPS και οι ψηφιακοί χάρτες ακριβείας του.

    mercedes-benz-future-bus-15

    Η τεχνολογία του Future Bus είναι τόσο έτοιμη που ήδη μπορεί να εκτελέσει ένα κανονικό δρομολόγιο, ακριβώς όπως έκανε στην Ολλανδία καλύπτοντας μια διαδρομή 20 χιλιομέτρων. Μια αρκετά δύσκολη διαδρομή με αρκετές κλειστές στροφές, διέλευση από τούνελ και φυσικά στάσεις, με άνοιγμα και κλείσιμο θυρών, για την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών. Η μέγιστη ταχύτητά του κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής επίδειξης ήταν 70 χλμ./ ώρα, ενώ ο οδηγός που ήταν παρόν απλά επέβλεπε το σύστημα City Pilot που μπαίνει σε θέση on με το πάτημα ενός διακόπτη. Η απεμπλοκή του γίνεται αυτόματα μόλις ο οδηγός πιάσει το τιμόνι είτε ακουμπήσει ένα από τα πεντάλ.

    Στα ενδιαφέροντα στοιχεία που συνοδεύουν το Mercedes Future Bus είναι και η μειωμένη κατανάλωσή του αλλά και οι μικρότερες φθορές στα λάστιχά του και τα μηχανικά του μέρη λόγω ακριβώς της πιο ομαλής αυτοματοποιημένες λειτουργίας του.

    Και αν βιαστείτε να πείτε οτι στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω, έφτασε η ώρα να μάθετε οτι έχουμε ήδη ένα αυτόνομο λεωφορείο σε λειτουργία στη χώρα μας και μάλιστα χωρίς οδηγό! Θα το βρείτε στα Τρίκαλα να κάνει μία προκαθορισμένη – και σχετικά μικρή- κυκλική διαδρομή στους δρόμους της πόλης!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles