20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το μήνυμα της Apple σε όσους κλέβουν iPhone εν μέσω ταραχών στις ΗΠΑ: «Επιστρέψτε το κλεμμένο iPhone, σας έχουμε εντοπίσει»

    Η Apple έχει εκφράσει δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Tim Cook, τη συμπαράστασή της στους διαδηλωτές για τον άδικο φόνο του Τζωρτζ Φλόιντ, συνάμα όμως εκφράζει την αντίθεσή της στην προσπάθεια μερικών επιτήδειων να εκμεταλλευτούν τις ταραχές προκειμένου να προβούν σε αξιόποινες πράξεις ή λεηλασίες κάθε είδους. Μέχρι στιγμής, πολλά σημεία πώλησης ειδών τεχνολογίας έχουν λεηλατηθεί, με τα iPhone να αποτελούν συχνό στόχο, λόγω της υψηλής αξίας μεταπώλησής τους στην παράνομη αγορά.

    Ωστόσο, η Apple προειδοποιεί όλους τους επίδοξους κλέφτες πως έχει μεριμνήσει να εντοπίσει τα κλεμμένα iPhone από τα καταστήματά της, ζητώντας τους να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, ή προτρέποντάς τους να το ξανασκεφτούν προτού να μπουν σε ένα κατάστημα και να κλέψουν, γιατί έχει τον τρόπο να τους εντοπίσει.

    Ήδη στα κοινωνικά δίκτυα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, σύμφωνα με το BBC, τέτοιες προειδοποιήσεις που έχουν λάβει όσοι έχουν λεηλατήσει καταστήματα στα οποία πωλούνται iPhone, με την Apple από την μεριά της να μη σχολιάζει τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία αφορούν σε ζητήματα ασφάλειας, όπως τονίζει. Τα μηνύματα που μπορούσε να δει κανείς στην οθόνη ενός κλεμμένου iPhone ήταν του τύπου «Επιστρέψτε το συγκεκριμένο τηλέφωνο στο κατάστημα της οδού Χ, από όπου κλάπηκε. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο έχει εντοπιστεί και παρακολουθείται».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles