20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Το Mission E, το νέο ηλεκτρικό sports car της Porsche έρχεται με turbo-charging: 15 λεπτά φόρτισης για άλλα 250 μίλια

    H Porsche εντείνει τις προσπάθειές της στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων και ετοιμάζεται να διαθέσει το Mission E, το πρώτο ηλεκτρικό sports car της. Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία μας είχε συστήσει με το Mission E το 2015 για πρώτη φορά και αναμένεται να το διαθέσει το 2019. Ο επικεφαλής των ηλεκτρικών οχημάτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έδωσε πριν από λίγες ώρες στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την αυτονομία του οχήματος.

    Porsche mission e

    Ο Stefan Weckbach, τόνισε στο Arstechica ότι το νέο όχημα θα είναι σχεδόν μια Porsche, παρά τις μικρές αλλαγές. Ολόκληρη η εταιρεία εργάζεται για έναν και μόνο σκοπό: με το Mission E θέλουμε να προσφέρουμε ένα πλήρως ηλεκτρικό Porsche όχημα, που θα ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του brand, θα βρει απήχηση στους χρήστες και θα φέρει την ονομασία της Porsche.

    Η Tesla από την μεριά της αναφέρει ότι το Model S μπορεί να κάνει το 0 – 62 mph σε 3 δευτερόλεπτα. Ο Weckbach έχει στο παρελθόν κατακρίνει τα στατιστικά της Tesla και τους ισχυρισμούς της. Πάντως, ο ίδιος προσθέτει ότι το Mission E κάνει το 0 – 60 mph σε κάτω από 3.5 δευτερόλεπτα.

    car

    Το πιο ενδιαφέρον όμως χαρακτηριστικό του νέου Mission E, είναι ο 800-volt super charger που θα παρέχει γρήγορους χρόνους φόρτισης – 15 λεπτά για 250 ακόμη μίλια, με τη γρήγορη αυτή μέθοδο να φέρει την ονομασία turbo-charging. Το Mission E λέγεται ότι θα είναι σε θέση να κάνει 300 μίλια σε μόνο μια φόρτιση. Το ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας είναι μέρος ενός δικτύου φόρτισης που βρίσκεται υπό ανάπτυξη και έχει σαν στόχο να ανταγωνιστεί εκείνο της Tesla. Ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης, προϊόν της συνεργασίας Porsche, Audi, BMW Group, Daimler AG και Ford αναπτύσσεται ήδη και θα φθάσει το 2020, με 400 σταθμούς σε διάφορους αυτοκινητοδρόμους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles