22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το μυστήριο με το αιγυπτιακό άγαλμα που μετακινείται… μόνο του (vid)

    Μία περίεργη ανακάλυψη έκαναν πριν λίγους μήνες οι υπάλληλοι ενός μουσείου στο Manchester της Αγγλίας. Ένα από τα αγάλματά τους φαίνεται ότι… περιστρέφεται μόνο του γύρω από τη γυάλινη βάση του, χωρίς προφανή λόγο και χωρίς να έχει επαφή με κάτι άλλο.

    manchester-museum

    Το αιγυπτιακό άγαλμα βρίσκεται σε αυτή τη θέση για αρκετά χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει παρατηρηθεί κάτι αντίστοιχο. Τον τελευταίο καιρό, όμως, φαίνεται ότι έχει “βαρεθεί” να βρίσκεται στην ίδια θέση και διακρίνεται από μία περίεργη κινητικότητα, την οποία, πάντως, δε διαθέτει κανένα άλλο από τα αγάλματα του μουσείου.

    Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, στην προσπάθειά τους να μελετήσουν το περίεργο αυτό φαινόμενο, δημιούργησαν ένα time-lapse video με φωτογραφίες ανά μία ώρα του αγάλματος. Σε αυτό φαίνεται πως, κατά τη διάρκεια των λήψεων, περιστράφηκε κατά 180 μοίρες μέσα σε 5 ημέρες, χωρίς κανείς να το αγγίζει σε όλη αυτή τη διάρκεια.

    Όπως αναφέρουν, πιθανότατα αυτή η κίνηση να προκαλείται από “λεπτές δονήσεις στο πάτωμα που προκαλούνται από τα βήματα των επισκεπτών ή την κίνηση των αυτοκινήτων” έξω από το μουσείο.

    Σε κάθε περίπτωση, μοιάζει με κάτι… μαγικό, που μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στο time-lapse video που ακολουθεί.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles