18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το νέο iPad Mini “πετάει”! Αφήνει κατά πολύ πίσω τον προκάτοχο του!

    Εξέπληξε αρκετούς η Apple με το νέο iPad mini (2021) που φέρει το κορυφαίο chipset της, το A15 Bionic. Ο προκάτοχος αυτού του tablet, το iPad mini (2019), είχε το SoC A12 Bionic, το οποίο είναι το ίδιο chipset που είχε το iPhone του 2018. Τα πρώτα αποτελέσματα μετρήσεων CPU και GPU Geekbench βγήκαν για το νέο iPad Mini και επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται σίγουρα για ένα chip Apple A15 και μάλιστα η νέα έκδοση με GPU 5-πυρήνων!

    Οι τελικές βαθμολογίες αποκαλύπτουν ότι το tablet χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα μια τρίτη έκδοση του chip, μία με χαμηλότερη ταχύτητα CPU που στο iPad mini (2021) τρέχει έως 2,93 GHz και συνδυάζεται με 4 GB RAM. Οι επεξεργαστές τόσο του iPhone 13 όσο και του 13 Pro λειτουργούσαν στα 3,23 GHz, διαθέτουν 4 GB και 6 GB RAM, αντίστοιχα.

    Φυσικά, η CPU σπάνια φθάνει την μέγιστη ταχύτητα ρολογιού (σίγουρα όχι σε δοκιμή πολλαπλών πυρήνων), οπότε αυτό δεν επηρεάζει πολύ την τελική βαθμολογία. Επιπλέον, το νέο Mini είναι μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το μοντέλο που συναντήσαμε πριν 2 έτη. Προχωρώντας στη δοκιμή γραφικών, φαίνεται ότι η GPU έχει περιοριστεί ελαφρώς. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή συχνότητα, αλλά η βαθμολογία του είναι ακριβώς κάτω από αυτή του iPhone 13 Pro. Είναι για άλλη μια φορά μια τεράστια αύξηση ταχύτητας σε σχέση με το παλιό Mini και είναι ταχύτερη από την παραλλαγή vanilla του iPhone 13 (αυτός ο πέμπτος πυρήνας GPU δείχνει την αξία του).

    Το iPad mini (2021) είναι διαθέσιμο από σήμερα σε επιλεγμένες χώρες και θα επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές τις επόμενες εβδομάδες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles