21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το νέο Raspberry Pi 400 Computer έχει κάτι από τo home computing των 80s!

    Οι βετεράνοι της χρυσής εποχής των home personal computers σίγουρα θα θυμούνται τη μορφή που είχαν οι τότε προσωπικοί υπολογιστές, οι οποίοι ενσωμάτωναν σε μια ενιαία πλατφόρμα το keyboard με τα υπόλοιπα hardware parts. Σίγουρα, οι μεγαλύτεροι θα θυμάστε τον Commodore 64, τον Amstrad 6128 ή την Amiga 500 και από ότι φαίνεται η Raspberry εμπνεύστηκε το νέο υπολογιστή της (Raspberry Pi 400) από εκείνη την εποχή!

    Το εν λόγω ιδιαίτερο keyboard διαθέτει ουσιαστικά ένα Raspberry ενσωματωμένο στο εσωτερικό του, για αυτό σε περίπτωση που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως computer, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το συνδέσετε απλώς σε μια οποιαδήποτε οθόνη! Το ξεχωριστό αυτό mini-computer στοιχίζει μόλις στα 70$ και αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση για να εισέλθει κάποιος και να δοκιμάσει τις δυνατότητες του στην DIY σκηνή.

    Στην «καρδιά» του Raspberry Pi 400 βρίσκεται ένας quad-core Broadcom BCM2711 επεξεργαστής, ο οποίος συνοδεύεται από 4GB μνήμης RAM, ενώ παράλληλα υποστηρίζει dual-band WiFi, Bluetooth 5.1, Gigabit Ethernet και διαθέτει 2 USB ports, δύο micro HDMI ports, GPIO header και μια microSD slot.

    Αν και η πρόταση της Raspberry δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως high-end, παρόλα αυτά είναι σούπερ οικονομική, για αυτό και είναι βέβαιο ότι μπορεί να τραβήξει την προσοχή των χρηστών που τους αρέσει να «πειραματίζονται» με τεχνολογικά DIY projects. Πάρτε μια γεύση από αυτό, στο video που ακολουθεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles