18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    To Oculus Rift «παρουσιάζεται» στο νορβηγικό στρατό!

    Το Oculus Rift, η VR συσκευή που φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση της εικονικής πραγματικότητας στη καθημερινότητα μας, είναι αδιαμφισβήτητα το πιο “hot” (υπό ανάπτυξη) τεχνολογικό gadget που υπάρχει. Ειδικότερα, μετά την εξαγορά της Oculus από τον Mark Zuckerberg έναντι του αστρονομικού ποσού των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα πάντα μοιάζουν λες και περιστρέφονται γύρω από το Oculus Rift και τις εξελιγμένες δυνατότητες του.

    oculus_m113

    Έτσι λοιπόν, ύστερα από την πιθανολογούμενη διασύνδεση του Oculus Rift με κάποιο μελλοντικό project του Facebook, έρχεται και ο νορβηγικός στρατός να ασχοληθεί με τη διάσημη συσκευή εικονικής πραγματικότητας. Εδώ και μερικές εβδομάδες, οι ένοπλες δυνάμεις της Νορβηγίας έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα πειραματικό project, όπου το Oculus Rift χαρίζει τη δυνατότητα στο πλήρωμα ενός τανκ να παρατηρεί καλύτερα το φυσικό χώρο που το περιβάλλει. Οι εμπνευστές της ενδιαφέρουσας αυτής προσπάθειας  έχουν προσαρτήσει μία σειρά από ειδικές κάμερες σε διαφορετικές πλευρές των τεθωρακισμένων οχημάτων. Οι συγκεκριμένες κάμερες συνδέονται με έναν υπολογιστή και με το Oculus Rift και αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν μία εικονική αναπαράσταση (360 μοιρών) του περιβάλλοντος χώρου. Με αυτό τον τρόπο, ο αρχηγός πληρώματος που φοράει την κάσκα του Oculus Rift μπορεί να διαπιστώσει και να αναλύσει καλύτερα τους κινδύνους που υπάρχουν στο πεδίο της μάχης, χωρίς να χρειάζεται να εκτεθεί ο ίδιος, βγαίνοντας έξω από το τανκ.

    Oculus_VR_Norway

    Αν και ακόμη έχει μπόλικο δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί, η μιλιταριστική version του Oculus Rift στοιχίζει 50 φορές λιγότερο από παρόμοιες λύσεις που ήδη έχει δημιουργήσει η αμυντική βιομηχανία, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Βέβαια, δε σας κρύβουμε ότι προτιμάμε το Oculus Rift περισσότερο για gaming σκοπούς ή για οτιδήποτε άλλο σκεφτεί ο τρομερός Mark, παρά για μία συσκευή που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο μελλοντικό high-tech πόλεμο. Ρίξτε μία ματιά στo video που ακολουθεί για να δείτε την στρατιωτική εκδοχή του Oculus Rift εν δράσει…

    https://www.youtube.com/watch?v=mfeaNzrBFd8

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles