15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το πιο σημαντικό βήμα για την εργασία από το σπίτι

    Η πανδημία αποκέντρωσε βίαια τις οργανωτικές δομές των εταιρειών σε όλο τον κόσμο -και φυσικά στην Κύπρο- και ανέδειξε την εργασία από το σπίτι ως μια αποδοτική μέθοδο λειτουργίας μιας σύγχρονης επιχείρησης. Οι εταιρείες που είχαν κάνει ήδη κάποια βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους αναμφίβολα ξεχώρισαν, όμως ποτέ δεν είναι αργά και για τις υπόλοιπες.

    Με την τηλεργασία προσφέρεται η δυνατότητα στο μάνατζμεντ κάθε εταιρείας να οργανώνουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τις καθημερινές δραστηριότητες των εργαζομένων, προκειμένου να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που θέτει το φαινόμενο της διάδοσης του ιού, φτάνει όμως να υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία και υποδομές.

    Για να καταφέρει μια επιχείρηση να μπει σε αυτό το δρόμο χρειάζονται να προηγηθούν κάποια βήματα. Το πρώτο και το πιο σημαντικό από αυτά είναι η υιοθέτηση ενός αξιόπιστου συστήματος που θα μεταφέρει τα δεδομένα και τις εφαρμογές τους σε έναν αξιόπιστο cloud vendor.

    Μια λύση όπως το cloud ERP της SoftOne δείχνει να έχει κατακτήσει ολοένα και μεγαλύτερο κοινό μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα των cloud λύσεων σε σχέση με εκείνα των on-premise. Ας δούμε κάποιους από τους πιο ενδιαφέροντες λόγους που καθιστούν τόσο ελκυστικές τις λύσεις cloud.

    Μικρότερη δαπάνη επένδυσης

    Αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των λύσεων cloud ERP το γεγονός πως δεν χρειάζεται η δέσμευση κάποιου αρχικού κεφαλαίου για την αγορά του hardware. Δεδομένου πως θα αγοράσετε τη συνδρομή σας από τον πάροχο της cloud λύσης, δεν είναι απαραίτητη η απόκτηση νέων servers για να «φιλοξενήσετε» τις εφαρμογές ή τα databases. Το ίδιο ισχύει και για τη πρόσληψη προσωπικού για την εγκατάσταση, την παρακολούθηση και τη διαχείριση του hardware και του software που σχετίζεται με τη λύση ERP. Όλα αυτά, απλά καλύπτονται από τον πάροχο με μια απλή συνδρομή.

    Ζωτική ασφάλεια

    Για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλά στελέχη επιχειρήσεων πίστευαν πως η αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων στο cloud αντιτίθεται στις ενδεδειγμένες πρακτικές ασφαλείας. Θεωρούσαν πως το on-premise ήταν απόλυτα ελεγχόμενο και γι’ αυτό «αεροστεγές», από πλευράς ασφάλειας. Στη συνέχεια, άρχισαν να κατανοούν πως οι cloud ERP πάροχοι απλά είχαν τη δυνατότητα να παρέχουν ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον. Προσλαμβάνουν τα σωστά άτομα για να διαχειρίζονται τα εργαλεία και τις εφαρμογές που θα κρατήσουν ασφαλή τα δεδομένα της επιχείρησης. Και βέβαια είναι υπεύθυνοι να ελέγχουν για κενά ασφαλείας και να επιδιορθώνουν τα συστήματα που παρουσιάζουν αδυναμίες. Τελικά, ο κατάλληλος πάροχος είναι ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης σας όταν μιλάμε για μέτρα ασφαλείας.

    Επεκτασιμότητα

    Βασικό μειονέκτημα του on-premise είναι πως η επεκτασιμότητα είναι μια δυσκίνητη, αν όχι σε περιπτώσεις, αδύνατη διαδικασία, η οποία μάλιστα έχει σημαντικό κόστος. Από την άλλη, ένα από τα οφέλη του cloud ERP είναι πως με το κόστος μιας συνδρομής, μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες σας ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Εφόσον αυτή αναπτύσσεται, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε features. Το ίδιο ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση, προφανώς.

    Διαθεσιμότητα παντού και πάντα

    Η ίδια η λογική των cloud λύσεων είναι πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή από οπουδήποτε. Αυτό σημαίνει πως θα προσφέρετε αντίστοιχα πρόσβαση και στο προσωπικό σας εφόσον βρίσκεται σε άλλο χώρο, ακόμα και εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το ERP ενώ βρίσκεται στο σπίτι ή σε μια συνδιάσκεψη. Περιπτώσεις όπως αυτές που ζούμε σήμερα δεν θα αποτελούν κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησής σας.

    Υποστήριξη

    Αφού ο ERP vendor έχει την κυριότητα του hardware και του software, αυτό σημαίνει πως θα προσφέρει και aroundtheclock υποστήριξη στους πελάτες του. Σε αντίθεση με το onpremise hosting, το οποίο συχνά απαιτεί από τους πελάτες την αγορά πακέτων υποστήριξης, οι cloud πάροχοι θα την προσφέρουν ως μέρος της υπηρεσίας τους. Επιπλέον, σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα software upgrades.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles