15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το πρώτο MWC στην μετά-COVID εποχή: «Hola» στο μέλλον!

    Το Mobile World Congress (ΜWC) που τα τελευταία χρόνια διεξάγεται στη Βαρκελώνη, όπως όλες οι μεγάλες εκθέσεις – events επλήγησαν σε τεράστιο βαθμό από την πανδημία του COVID-19. Τον Φεβρουάριο του 2020, οι πύλες του εκθεσιακού Gran Via σφραγίστηκαν όχι μόνο υπό το φόβο της διασποράς του «άγνωστου» τότε φονικού ιού, αλλά και από το γεγονός ότι όλοι οι μεγάλες παίκτες της βιομηχανίας της Κινητής Τηλεφωνίας και των Τηλεπικοινωνιών, αναγκάστηκαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από την έκθεση (παρά τις διαβεβαιώσεις του GSMA και της διοργανώτριας αρχής που ήθελε τη γιορτή της mobile τεχνολογίας να διεξάγεται μέσα σε ένα πλήρως ασφαλές υγειονομικό πλαίσιο). Όπως αποδείχθηκε βέβαια, η κίνηση αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν σωστή και αυτό γιατί ένα event τέτοιας κλίμακας (το 2019 υπενθυμίζουμε ότι η επισκεψιμότητά του MWC είχε αγγίξει τους 110.000 συμμετέχοντες), ενδεχομένως να επιτάχυνε σε τρομακτικό βαθμό την εξάπλωση της πανδημίας στη Γηραιά Ήπειρο.

    Μετά τον Φεβρουάριο του 2020 βέβαια η ζωή όλων μας άλλαξε, οι μάσκες και τα αντισηπτικά μπήκαν στη ζωή μας, τα Lockdown επισκίασαν κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας και στο λεξιλόγιο μας εισήλθαν νέες έννοιες για τα ελληνικά δεδομένα όπως η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση, τα virtual meetings και τα online conferences. Το καλοκαίρι του 2021 και με τον COVID-19 να εξακολουθεί να ταλανίζει τις περισσότερες χώρες, επιχειρήθηκε ένα «μίνι» comeback από τη διοργανώτρια αρχή, το οποίο είχε τη μορφή ενός υβριδικού phygital event με τη συμμετοχή ελάχιστων εκθετών. Ωστόσο, ενδεχομένως το timing να μην ήταν κατάλληλο, καθώς το MWC 2021 δεν ήταν παρά μια σκιά του παλιού καλού εαυτού του (ενδεικτικό είναι ότι οι συμμετοχές μετά βίας ξεπέρασαν τις 30.000). Παρόλα αυτά, οι μήνες πέρασαν, η επιστημονική κοινότητα κατάφερε (εάν όχι να νικήσει πλήρως) να περιορίσει τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας και τώρα είμαστε στη φάση που έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε με τον ιό. Και μπορεί ο κίνδυνος να μην πέρασε 100%, όμως με αργά και σταθερά βήματα, επιστρέφουμε σε μια μορφή κανονικότητας και μαζί μας δείχνει να «επιστρέφει» και το MWC. Είναι άλλωστε ένα από τα προνόμια του δυναμικού χαρακτήρα της ανθρώπινης φύσης να μπορεί να αλλάζει, να μετασχηματίζεται και να βρίσκει τον τρόπο να προσαρμόζεται κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.

    To ΜWC 2022 (παρά ορισμένες ηχηρές απουσίες από τον κόσμο της mobile τεχνολογίας), έρχεται για να μας μεταδώσει μια γεύση από τα παλιά. Με τις πρώτες εκτιμήσεις των διοργανωτών να κάνουν λόγο για περίπου από 80.000 συμμετοχές, το Mobile World Congress της post-COVID εποχής είναι εδώ. Με κεντρικό motto το «Connectivity Unleashed», το φετινό event επιχειρεί να απλώσει μια θετική αύρα σε όλα αυτά που επισκίασαν τις ζωές μας τα 2 αυτά χρόνια. Το προαναφερθέν motto συνοδεύεται από τις λέξεις: «reconnect», «reimagine» και «reinvent», οι οποίες έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία, εκφράζοντας την εσωτερική μας ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, networking και επανασύνδεση. Παράλληλα, στοιχειοθετούν την επιστροφή ενός καλύτερου αύριο το οποίο ξορκίζει το σκοτάδι της πανδημίας, καθώς μέσω των mobile προϊόντων και των τηλεπικοινωνιών, του 5G, του IoT, της ηλεκτροκίνησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης, η τεχνολογία είναι εκείνη που δίνει στην ανθρωπότητα όχι μόνο τη δυνατότητα, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία, για να περάσει στο επόμενο εξελικτικό στάδιο και να μετασχηματίσει το μέλλον της. Ας είναι λοιπόν, το φετινό MWC το εναρκτήριο λάκτισμα σε ένα καλύτερο αύριο, στο οποίο η δίψα για καινοτομία, η αισιοδοξία, το όραμα και η πίστη στις δυνατότητες μας θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές μας…

    Έφτασε η στιγμή να πούμε ένα «Hola» στο μέλλον!

    Η συντακτική ομάδα του Digital Life, αλλά και των υπολοίπων τεχνολογικών sites θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας από τις 27/2 έως τις 3/2 και θα σας μεταφέρει σε καθημερινή βάση όλες τις εξελίξεις και όλα όσα συμβαίνουν στη μεγάλη γιορτή της mobile τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών… Stay Tuned!     

    Μάθετε όλα τα νέα από το MWC 22 εδώ! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles