18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το πρωτοποριακό μηχάνημα που θα μετατρέπει τα λύματα της τουαλέτας σας σε… πόσιμο νερό χρηματοδοτείται από τον Bill Gates

    Μία νέα εφεύρεση -που χρηματοδοτείται από τον Bill Gates και το ίδρυμά του- έχει ως στόχο να μετατρέψει το νερό από την τουαλέτα σας σε… πόσιμο.

    Η Sarah Haigh, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Manchester, ειδική σε θέματα νανοτεχνολογίας, εργάζεται πάνω σε μία συσκευή που θα μετατρέπει τα βοθρολύματα σε καύσιμα και… πόσιμο νερό. Σύμφωνα με την ερευνήτρια, η σχετική συσκευή, που θα μπορεί να συγκρατεί ένα μείγμα από τα βακτήρια και τα μικροσκοπικά μεταλλικά νανοσωματίδια, θα έρχεται σε χημική αντίδραση με το νερό, εξάγοντας το υδρογόνο, με το υπόλοιπο να φιλτράρεται ξανά και να παράγει καθαρό νερό. Αν και το νερό που προκύπτει δεν είναι ίδιας ποιότητας με εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό, εν τούτοις είναι πόσιμο. Η ερευνήτρια, μάλιστα, αναφέρει ότι αυτή η ανακάλυψη από μόνη της θα μπορούσε να ισοδυναμεί με τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου.

    Η καινοτόμα εφεύρεση της Haigh χρηματοδοτείται από το “Bill and Melinda Gates Foundation” -αποτελώντας την ιδέα που νίκησε άλλες 2.000 προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο ίδρυμα- και θα μπορούσε να αλλάξει την καθημερινότητα και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στον τρίτο κόσμο.

    Πηγή: DailyMail

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles