13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το remake του Justice League του Zack Snyder θα κυκλοφορήσει το 2021 – Είναι γεγονός! #ReleaseTheSnyderCut

    Μετά από χρόνια που οι fans παρακαλούν να δουν επιτέλους το περιβόητο Justice League: Zack Snyder Cut, είναι πλέον γεγονός ότι θα το δούμε επιτέλους στις οθόνες μας το 2021 στο HBO Max. Πως προέκυψε αυτό; Ας μάθουμε τι έχει συμβεί πίσω από την περιβόητη ταινία.

    justice league zack snyder

    Λίγη ιστορία για το Justice League: Snyder Cut

    Αρχικά, ο πετυχημένος σκηνοθέτης της ταινίας 300 και Watchmen, είχε deal με την DC Comics και την Warner Bros. για να φτιάξουν 5 ταινίες σχετικές με την Λεγεώνα των Υπερηρώων. Η πρώτη ταινία ήταν το Man of Steel που μας σύστησε τον Superman του Henry Cavill. Ωστόσο, μετά την δεύτερη ταινία, το Batman V Superman: Dawn of Justice, το οποίο δεν εκτιμήθηκε ούτε από το κοινό ούτε από τους κριτικούς, η Warner Bros. άρχισε να ξανά διαπραγματεύεται τα σχέδια που είχε με τον αμερικανό σκηνοθέτη.

    Έτσι, το πολυαναμενόμενο Justice League που θα βλέπαμε στις μεγάλες οθόνες σε 2 μέρη, έγινε μία ενιαία ταινία. Ο Zack Snyder άρχισε να υλοποιεί το όραμά του και να ξεκινάει τα γυρίσματα της ελπίδας της DC Comics να επανορθώσει το χαμένο budget του Batman V Superman, όταν η 20χρονη κόρη του, Autumn, αυτοκτόνησε. Τότε, ήταν που ο σκηνοθέτης απομακρύνθηκε από το πρότζεκτ εντελώς και ο σκηνοθέτης του The Avengers, Joss Whedon κλήθηκε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας.

    Βέβαια, το γνωστό κωμικό στυλ του Joss Whedon ίσως δεν ταίριαξε στην σκοτεινή ταινία Justice League που άρχισε να φτιάχνει ο Zack Snyder. Σύμφωνα με το όραμα του Snyder. η ταινία θα είχε διάρκεια περί τις 3 ώρες και εμείς από αυτό είδαμε μόνο το 1/4. Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στις αλλαγές που έγιναν άλλαξε ακόμη και η χρωματική παλέτα της ταινίας, από το χαρακτηριστικό σκοτεινό μαύρο – μπλε τόνο του Snyder σε ποιο έντονα και ζωντανά χρώματα.

    justice league zack snyder

    Πως το hashtag #ReleaseTheSnyderCut έσωσε την ταινία

    Είναι γνωστό ότι το ίντερνετ πλέον έχει μεγάλη δύναμη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το ότι θα δούμε ολοκληρωμένο το Justice League του Snyder, οφείλεται κατά κύριο λόγο στους fans. Ο Zack Snyder μίλαγε ανοιχτά για τις αλλαγές που έγιναν στην ταινία από το αρχικό του σενάριο. Μεταξύ άλλων, ο μεγάλος αντίπαλος της Λεγεώνας δεν θα ήταν ο Steppenwolf αλλά ο Darkseid, ο οποίος δεν έκανε καθόλου την εμφάνισή του στην ταινία.

    Ο Snyder ανέβαζε συχνά φωτογραφίες κομμένων σκηνών από την δική του version της ταινίας, στο προσωπικό του προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vero. Σιγά σιγά, οι χρήστες άρχισαν να υποπτεύονται ότι ο σκηνοθέτης είχε ολοκληρωμένες σκηνές, ίσως και ολόκληρη την ταινία και με το hashtag #ReleaseTheSnyderCut άρχισαν να ζητούν να δημοσιευτεί. 

    Mέχρι και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Ben Affleck, Gal Gadot και Henry Cavill άρχισαν να χρησιμοποιούν το hashtag #ReleaseTheSnyderCut. Μάλιστα, όλα τα χρήματα από την καμπάνια των διάσημων ηθοποιών πήγαν στον οργανισμό που ίδρυσε ο Zack Snyder για την αυτοκτονία.

    Το χάσταγκ αυτό έγινε τόσο διάσημο που γράφτηκαν ολόκληρα άρθρα για τις συζητήσεις που άρχισε να κάνει ο Σνάιντερ με την Warner Bros. για υποτιθέμενη κυκλοφορία των σκηνών, χωρίς όμως κάτι επίσημο. Αυτό μέχρι τον περασμένο μήνα, οπότε και κυκλοφόρησε μία έντονη φήμη ότι ο Zack Snyder έκανε μία ειδική προβολή της δικής του εκδοχής του Justice League στο σπίτι του για σκηνοθέτες, παραγωγούς και άλλα άτομα του χώρου.

    justice league zack snyder

    Το Justice League: Snyder Cut θα δούμε το 2021 από τις οθόνες του HBO MAX

    Λίγες μέρες μετά, «έσκασε» το μεγάλο νέο. Ο Zack Snyder και η HBO MAX θα συνεργαστούν (με τις «ευχές» της Warner Bros. η οποία έχει και τα δικαιώματα της διανομής) ώστε να τελειώσουν το Snyder Cut και να το δούμε επιτέλους στις οθόνες μας! Δεν θα πρόκειται για κινηματογραφική ταινία αλλά τηλεταινία που πιθανόν θα αποτελείται από 6 μέρη, τα οποία θα προβληθούν στο streaming service.

    Μάλιστα, οι ηθοποιοί της ταινίας που είδαμε το 2017 θα επιστρέψουν όλοι στους ρόλους τους ώστε να γυρίσουν τις έξτρα σκηνές από τα script του Snyder. Ακόμη θα δούμε να ξετυλίγεται η ιστορία του Flashpoint, όπου ο Flash επιστρέφει στο παρελθόν για να προειδοποιήσει τον Batman για κάτι κακό που επρόκειτο να συμβεί στην Lois Lane και σχετίζεται με τον Darkseid και τα σκοτεινά του σχέδια.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το κόστος του remake θα κοστίσει γύρω στα 20 – 30 εκατομμύρια δολάρια.

    Οι πρώτες δηλώσεις του Zack Snyder για την επερχόμενη νέα εκδοχή της ταινίας

    Ο ίδιος ο Zack Snyder μίλησε μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του με το HBO Max στο Hollywood Reporter. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ακόμη δεν έχει δει την εκδοχή της ταινίας που τελικά κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2017.

    «Δεν περίμενα ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Πάντα νόμιζα πως ίσως σε 20 χρόνια κάποιος θα έκανε ένα ντοκιμαντέρ και θα τους έδινα υλικό από ότι δεν είδε ο κόσμος» δήλωσε για το Snyder Cut.

    Αλλά με την ύπαρξη του HBO Max τα πράγματα, αλλάζουν. ”Με τη νέα αυτή πλατφόρμα, μπορούμε εύκολα να κάνουμε κάτι τέτοιο. Δε μπορείς να βγάλεις ένα τέτοιο project στο σινεμά αλλά μπορείς σε ένα streaming service. Είναι μία ευκαιρία που δεν υπήρχε πριν από 2 χρόνια”

    ”Τo #ReleaseTheSnyderCut έχει το ρεκόρ με τα περισσότερα hashtag σε ταινία της WB και είναι μια ταινία που δεν έχει βγάλει καν το στούντιο. Είναι ένα περίεργο στατιστικό σίγουρα, αλλά ταυτόχρονα αρκετά cool”

    Τέλος ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε τους fans λέγοντας ”Είναι ξεκάθαρο, πως τίποτα από αυτά δε θα γινόταν χωρίς αυτούς”.

    Εάν ενθουσιαστήκατε στην ιδέα και θέλετε εδώ και τώρα να δείτε την Λεγεώνα των Υπερηρώων να μάχεται με τον Darkseid και τους Parademons, σας προτείνουμε να δείτε το νέο animation film της DC, Justice League Dark: Apokolips.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles