13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το “σκάνδαλο” με το λογισμικό καταγραφής στα κινητά αφορά πιθανότατα και το iPhone όχι όμως το Galaxy Nexus

    Χθες, σας γράψαμε για τις αποκαλύψεις του Trevor Echhart σχετικά με το λογισμικό της Carrier IQ, το οποίο βρίσκεται σε πολλά κινητά της αγοράς και καταγράφει λεπτομέρειες σχετικά με δραστηριότητες των χρηστών. Φαίνεται ότι το λογισμικό αυτό δε βρίσκεται εγκατεστημένο όμως μόνο σε Android, Blackberry και Nokia συσκευές -όπως πίστεψαν αρχικά κάποιοι- αλλά και σε iOS!

    Σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge, ο γνωστός iPhone hacker Chpwn ισχυρίζεται ότι το software βρίσκεται εγκατεστημένο και στο λειτουργικό της Apple, έχοντας επαληθεύσει την ύπαρξη του στην έκδοση 3.1.3 του iOS, ενώ υπάρχουν αρκετές υποψίες και για την έκδοση 4.0, ακόμη και την πρόσφατη 5.0. Σύμφωνα, πάντως, με νεότερα σχόλια του Chpwn, το λογισμικό της Carrier IQ μπορεί να είναι ενεργό μόνο όταν το iPhone βρίσκεται σε κατάσταση διαγνωστικής λειτουργίας.

    Επιπλέον, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του The Verge, το λογισμικό Carrier IQ δεν περιλαμβάνεται στη νεότερη Android “ναυαρχίδα”, το Samsung Galaxy Nexus, αλλά ούτε και στα Google Nexus One, Nexus S, καθώς και το tablet Motorola Xoom.

    Πηγή: The Next Web

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles