18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το Twitter έβαλε ένδειξη «φτιαχτό» σε βίντεο που κοινοποίησε ο Τραμπ

    Την νέα ένδειξη, «manipulated media» χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το Twitter, σε βίντεο του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, το οποίο κοινοποιήθηκε μέσω retweet από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Όπως αναφέρει το Reuters, τo βίντεο, που ανέβηκε το Σάββατο από τον διευθυντή social media του Λευκού Οίκου Νταν Σκαβίνο, έδειχνε τον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, όπου φαινόταν να λέει «με συγχωρείτε, μπορούμε μόνο να επανεκλέξουμε τον Ντόναλντ Τραμπ». Η πλήρης πρόταση, η οποία «κόπηκε», ήταν «με συγχωρείτε, μπορούμε μόνο να επανεκλέξουμε τον Ντόναλντ Τραμπ αν εμπλακούμε σε αυτό το κυκλικό εκτελεστικό απόσπασμα εδώ. Πρέπει να είναι μια θετική καμπάνια, οπότε ελάτε μαζί μας».

    Όπως είναι γνωστό, το Twitter παρουσίασε στις 5 Μαρτίου τη νέα του πολιτική, η οποία υποδεικνύει tweets που έχουν τροποποιηθεί ή συνθετικά ΜΜΕ όπως τα αποκαλούμενα deepfakes, ή τροποποιημένα με το χέρι βίντεο.

    Το βίντεο, το οποίο είχε εκατομμύρια θεάσεις στο Twitter, αναρτήθηκε επίσης στο Facebook, όπου είχε περίπου ένα εκατομμύριο θεάσεις.

    Η καμπάνια Μπάιντεν επέκρινε το Facebook για την προβολή του βίντεο στις πλατφόρμες του χωρίς υποδείξεις/ ταμπέλες το Σαββατοκύριακο. «Το Facebook δεν θα το πει, αλλά είναι προφανές σε όλους όσους έχουν εξετάσει τη στάση και τις πολιτικές τους: Νοιάζονται πάνω από όλα για χρήματα και, για αυτόν τον σκοπό, είναι πρόθυμοι να λειτουργήσουν ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα εξάπλωσης ψεμάτων στον κόσμο» είπε ο Γκρεγκ Σουλτς, υπεύθυνος καμπάνιας του Μπάιντεν.

    Εκπρόσωπος του Facebook είπε τη Δευτέρα ότι οι fact checkers της εταιρείας έχουν υποδείξει πλέον το βίντεο ως «μερικώς ψευδές».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles