23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    To Ubuntu ετοιμάζεται να εμφανιστεί σε smartphones, tablets και smart TVs

    ubuntu-flavours

    Αν χρησιμοποιείτε το Ubuntu, το λειτουργικό σύστημα της Αγγλικής Canonical, τότε ανήκετε στην πλειοψηφία μίας μειοψηφίας. Και εξηγούμε… Το open source Linux, η πιο “δημοκρατική” εκδοχή λειτουργικού συστήματος, πάνω στην οποία έχουν βασιστεί λειτουργικά και λειτουργικά, υπολογίζεται ότι χρησιμοποιείται από το 1% των χρηστών desktop και laptop, παγκοσμίως. Μικρό ποσοστό, θα πείτε, σε σχέση με τα Windows ή τα OSX. Από αυτό το 1% οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Ubuntu, γιατί είναι ευφάνταστο, χρηστικό και φοβερά ευέλικτο.

    Σε συνέντευξη του στο ZDNet, ο Mark Shuttleworth, ιδρυτής της Canonical, ανέφερε πως το Ubuntu Linux ετοιμάζεται να κατακτήσει της mobile συσκευές. Και όχι μόνο αυτό… λέει πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αναπτύσσει κάτι παρόμοιο με αυτό που παρουσίασε η Microsoft με τα Windows 8. Ένα λειτουργικό δηλαδή, που θα έχει την ίδια χρηστικότητα, τόσο στις desktop όσο και τις mobile συσκευές.

    Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μάταιο, να τα βάλει κάποιος με γίγαντες όπως τη Google με το Android ή την Apple με το iOS. Ο Mark Shuttleworth όμως έχει άλλη άποψη:

    “Ο βασικός μας ανταγωνιστής είναι το Android. Με την εξαγορά της Motorola Mobility από την Google, ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές νιώθουν την ανάγκη να απευθυνθούν πια σε άλλα λειτουργικά, ώστε να μην εξαρτώνται από την Google που θα δώσει προτεραιότητα στη δική της εταιρία. Ο ένας τρόπος είναι να φτιάξουν έχουν δικά τους λειτουργικά, όπως έκανε η HP με το WebOS και το εγκατάλειψε. Η άλλη λύση είναι να απευθυνθούν σε consortium που κατασκευάζουν λειτουργικά από κοινού, όπως το MeeGo που και αυτό έδειξε ότι δεν αντέχει την συνύπαρξη με την κάθε εταιρία.

    Το Ubuntu είναι η λύση, καθώς έχουμε αποδείξει ότι φτιάχνουμε καινοτόμα προϊόντα, τα φτιάχνουμε καλά και τα το κάνουμε εγκαίρως.”

    Ο Shuttleworth τοποθέτησε την πρώτη κυκλοφορία smartphones και tablets που θα “φοράνε” το Ubuntu, περί το 2014. Let’s see…

    Πηγή: Wall Street Journal

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles