15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το WhatsApp “παραδίδει” όλα τα δεδομένα των χρηστών του στο Facebook

    Όπως γνωρίζετε, το WhatsApp ανήκει εδώ και χρόνια στο Facebook, οπότε η εξέλιξη αυτή ίσως να ήταν και αναμενόμενη…

    Το νέο Privacy Policy της πλατφόρμας εστάλη και με ειδοποίηση σε όλους τους χρήστες, αναφέροντας οτι από εδώ και στο εξής θα μοιράζεται δεδομένα των χρηστών με άλλες εταιρείες που ανήκουν στη Facebook. Το 2014, όταν έγινε η εξαγορά, η εταιρεία διαβεβαίωνε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν ο στόχος της… Οι χρήστες, από τις 8 Φεβρουαρίου, θα πρέπει είτε να δεχθούν τα παραπάνω, είτε να πάψουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

    Μεταξύ των πληροφοριών που θα μοιράζεται το WhatsApp θα είναι η τοποθεσία του χρήστη, η διεύθυνση IP του, το μοντέλο της συσκευής του, η στάθμη της μπαταρίας, η ισχύς του σήματος, ο browser, το δίκτυο, ο ISP, η γλώσσα, η ζώνη ώρας, ακόμα και το ΙΜΕΙ του. Επιπλέον, θα μοιράζεται δεδομένα όπως τα είδη των μηνυμάτων σας και των κλήσεών σας, τα groups στα οποία συμμετέχετε, το status, η φωτογραφία προφιλ κ.λπ. Πρακτικά, οι “συνήθειές” σας εντός της εφαρμογής.

    Ευτυχώς για τους Ευρωπαίους χρήστες, ο GDPR βοηθά πολύ στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς οι κάτοικοι 27 ευρωπαϊκών χωρών δεν θα αναγκαστούν να “παραδώσουν” τα δεδομένα τους για την προαναφερθείσα χρήση.

    [via]

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles