12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το Xbox γίνεται 20 ετών και η Microsoft το γιορτάζει!

    Μπορεί μπροστά στην αιωνιότητα να μοιάζουν μια σταγόνα στον ωκεανό, όμως 20 χρόνια για τον κόσμο του gaming και της τεχνολογίας μοιάζουν… με χιλιετία! Φετος, λοιπόν συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που έκανε το ντεμπούτο της η πρώτη κονσόλα Xbox (το release του έγινε το Νοέμβριο του 2001). Μπορεί με βάση τα σημερινά δεδομένα το πρώτο Xbox να θεωρείται εντελώς απαρχαιωμένο και μία κονσόλα που η θέση της είναι στο… μουσείο, ωστόσο την εποχή που κυκλοφόρησε ενσωμάτωνε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κοιτάζοντας στα μάτια τον ανταγωνισμό. Με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τις 24 εκατομμύρια κονσόλες, δεκάδες ΑΑΑ games και έχοντας στη φαρέτρα του την πρώτη λειτουργική online υπηρεσία σε κονσόλα (Xbox Live), το πρώτο Xbox δεν χωράει αμφιβολία ότι ήταν πολύ μπροστά για τα δεδομένα της εποχής του. Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερε να «περπατήσει» τόσο πολύ σε εμπορικό επίπεδο (ο πρώην υπεύθυνος του project, Robbie Bach, τόνισε ότι η Microsoft έχασε κοντά στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια), ωστόσο ήταν η κονσόλα που έβαλε τις βάσεις για την ανάπτυξη του Xbox brand, με τους «διαδόχους»: 360 (2005) και One (2013) να ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τη θέση της Microsoft στην βιομηχανία του gaming.

    Από σήμερα και έως τον Νοέμβριο του 2021 το Xbox γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας του στον χώρο του gaming, τιμώντας την πρώτη κονσόλα που λάνσαρε στη Βόρεια Αμερική, καθώς και τις επόμενες κυκλοφορίες που ακολούθησαν σε όλο τον κόσμο. Ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο και στο 2001, σε μια στιγμή που η Mary J. Blige κατείχε το νούμερο 1 τραγούδι στη λίστα του Billboard Hot 100 και οι Monsters, Inc. και Britney Spears έθεταν το νέο trend στη μόδα φορώντας ένα φόρεμα εξ ολοκλήρου από τζιν. Και το καλύτερο απ’ όλα, οι fans γνώριζαν για πρώτη φορά τους Master Chief και Cortana. Ωστόσο, το παιχνίδι στο Xbox σήμαινε τη σύνδεση της κονσόλας σου με τρία (ή περισσότερα) καλώδια σε μια απλή τηλεόραση, την προ-παραγγελία των παιχνιδιών σου και το να σταθείς στην ουρά του αγαπημένου σου retail καταστήματος προκειμένου να τα παραλάβεις και να τα παίξεις είτε μόνος σου είτε στο σπίτι ενός φίλου, καθισμένος δίπλα του στον καναπέ.


    Φτάνοντας σε fast forward στο σήμερα, το gaming δείχνει να είναι πολύ διαφορετικό, όμως η δίψα μας για περισσότερο ποιοτικό gaming παραμένει ακριβώς η ίδια, όπως πριν από 20 χρόνια! Δείτε πιο κάτω τους τρόπους με τους οποίους ξεκινάει ο εορτασμός. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες ενέργειες, μείνετε συντονισμένοι στο xbox.com/20Years και διαβάστε περισσότερα εδώ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles