19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Xiaomi Mi 11 “αναστατώνει” τη high-end κατηγορία!

    Η Xiaomi παρουσίασε, όπως αναμενόταν, το νέο Mi 11, το οποίο αποτελεί πλέον μια από τις ναυαρχίδες της, μαζί με το Mi 11 Ultra που επίσης παρουσιάστηκε στην ίδια εκδήλωση. Η συσκευή ήρθε εγκαίρως στα χέρια μας από την Info-Quest Technologies, που είναι και ο επίσημος διανομέας των προϊόντων της Xiaomi στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα έναντι €889, στην 8/256GB έκδοση και… πάμε να την δούμε!

    Η συσκευή διαθέτει μια οθόνη 6,81″ με AMOLED panel και ανάλυση 1440χ3200 pixels (20:9 aspect ratio), ενώ τα bezels είναι πολύ μικρά, προσφέροντάς της ένα εξαιρετικό 91,4% screen-to-body ratio. Καλύπτεται από Gorilla Glass Victus και υποστηρίζει HDR10+, έχει 120Hz refresh-rate και 1500 nits φωτεινότητας. Δε μπορέσαμε να μετρήσουμε την πραγματική φωτεινότητα με κάποιο τρόπο, φυσικά, αλλά στην πράξη, υπό έντονη ηλιοφάνεια, ήταν αρκετή για να χρησιμοποιούμε άνετα το Mi 11. Η selfie camera «κρύβεται» μέσα στο μικρό hole notch και έτσι ελάχιστα pixels “θυσιάζονται”, κάτι που θα ικανοποιήσει πολλούς χρήστες.

    Συνολικά η κατασκευή κρίνεται πολύ ελκυστική, (σχετικά) λεπτή και εντυπωσιακή. Γυαλί (Gorilla Glass 5) καλύπτει και το πίσω μέρος όμως σημειώνουμε πως η Xiaomi δεν διαφημίζει τη ναυαρχίδα της ως στεγανή απέναντι σε νερό και σκόνη. Το φινίρισμα του χρώματος είναι matte και δεν “κρατά” εύκολα τις δαχτυλιές, ενώ το κινητό είναι διαθέσιμο και σε μπλε χρώμα, εκτός του γκρι που θα δείτε στο video. Στη συσκευασία θα βρείτε διαφανή θήκη σιλικόνης, καλώδιο USB Type-C και φορτιστή 55W.

    Από πλευράς hardware η ναυαρχίδα της Xiaomi διαθέτει το κορυφαίο Snapdragon 888 5G chipset, 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 3.1), ο οποίος όμως δεν επεκτείνεται. Τρέχει Android 11 με το MIUI 12 και έχει Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 και NFC, μεταξύ άλλων μεθόδων συνδεσιμότητας, ενώ προφανώς υποστηρίζει και 5G δίκτυα. Στο πάνω μέρος θα βρείτε και IR blaster όμως δεν υπάρχει δέκτης FM ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Η συσκευή δεν διαθέτει 3,5mm jack ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι in-screen, οπτικός και αρκετά γρήγορος, με ακρίβεια.

    Πάμε και στις κάμερες που ασφαλώς ανήκουν στα highlights της συσκευής. Η οπίσθια triple κάμερα έχει κύριο αισθητήρα 108MP με φακό f/1.9, PDAF, PDAF και OIS συνδυαζόμενο με 13MP ultra-wide camera και μια 5MP macro camera. Τo dual-LED dual-tone flash είναι επίσης “high-end” και η κάμερα μπορεί να κάνει λήψη 8K video στα 30FPS, 4K στα 60 FPS, FullHD στα 240FPS και έχει gyro-EIS, ενώ υποστηρίζει και λήψη HDR10+ video.

    Όσο για τη selfie camera, είναι μονή, των 20MP, έχει διάφραγμα f/2.2 και υποστηρίζει HDR. Το Mi 11 έχει stereo ηχεία και υποστηρίζει 24-bit/192kHz ήχο, παίρνοντας πολύ καλό βαθμό στην κατηγορία αυτή, αφού είναι απολαυστική η χρήση του για gaming και θέαση ταινιών/videos. Όσον αφορά την αυτονομία του, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.600mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 55W που είναι από τις ισχυρότερες της αγοράς αλλά και 50W ασύρματη φόρτιση, όπως και 10W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Η μπαταρία κάνει το… 0-100% σε 45′ ενσύρματα και σε 53′ ασύρματα!

    Το Xiaomi Mi 11 είναι η νέα “μικρή” ναυαρχίδα της εταιρείας για όσους θέλουν κάτι πιο οικονομικό από το Ultra και αντέχουν χωρίς τα καλούδια του (π.χ. τον τηλεφακό), αλλά δεν μπορούν να αρκεστούν στο Lite μοντέλο. Ο ανταγωνισμός που έχει να αντιμετωπίσει είναι ισχυρός αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι ένα εξαιρετικό smartphone από κάθε, σχεδόν, άποψη.

    Δείτε το hands-on video μας του Xiaomi Mi 11!

     

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles