19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων σε ορατά σημεία για τις κάμερες της τροχαίας

    Σύσκεψη για τη λειτουργία του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης (σταθερών και κινητών καμερών) πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, και την συμμέτοχη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, του Αρχηγού της Αστυνομίας και εκπροσώπων άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

    Στην σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά διάφορα θέματα που συνδέονται άμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης και συμφωνήθηκε όπως προχωρήσει άμεσα η  τοποθέτηση σε ορατά σημεία προειδοποιητικών πινακίδων για την ύπαρξη σταθερών και κινητών καμερών, αλλά και για το όριο ταχύτητας. Επιπρόσθετα, έγινε ανάλυση της μεθόδους επιλογής των σημείων τοποθέτησης των σταθερών καμερών, οι οποίες βρίσκονται σε «γκρίζα» σημεία τα οποία καθορίστηκαν βάσει στατιστικών ερευνών.

    Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη τα φώτα τροχαίας σε διασταυρώσεις που επιτρέπεται η στροφή δεξιά να διαθέτουν την κατάλληλη σήμανση. Τέλος, επισημάνθηκε για άλλη μια φόρα η ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος.

    Στο επίκεντρο του διαλόγου τέθηκε επίσης η περεταίρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας με στόχο την αυτοματοποίηση των διαδικασιών έκδοσης εξώδικων παραβάσεων και την προώθηση της άμεσης εξόφλησης των οφειλών μέσω διαδικτυακών συστημάτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles