17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το Toshiba dual camera module που θέλει να αλλάξει τις κάμερες των smartphones μας [CES 2014]

    Ένα νέο camera module για smartphones, tablets και λοιπές φορητές συσκευές ανακοίνωσε η Toshiba, στο πλαίσιο της CES 2014, όπου πραγματοποιεί και τα σχετικά demonstrations. Το Toshiba dual camera module είναι μία πρόταση που λειτουργεί στη λογική της Lytro camera που είχε παρουσιαστεί δύο χρόνια νωρίτερα, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο hardware το οποίο έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία, ώστε να μπορεί να επιτρέπει το focus σε ξεχωριστά σημεία μίας φωτογραφίας ακόμη και μετά τη λήψη της.

    Toshiba dual camera module

    Το Toshiba dual camera module που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Las Vegas διαθέτει την κωδική ονομασία TCM9518MD και αποτελείται από δύο ξεχωριστούς αισθητήρες 5MPixels και ένα εξειδικευμένο processing chip που μπορεί να συλλάβει ταυτόχρονα μία εικόνα καθώς και δεδομένα “βάθους”. Αυτός ο συνδυασμός, όπως υποστηρίζει η Toshiba, επιτρέπει στους χρήστες να “αιχμαλωτίσουν” φωτογραφικές στιγμές που δεν μπορούν να τραβήξουν με συνηθισμένους φακούς.

    Μπορείτε, για παράδειγμα, να τραβήξετε μία macro λήψη όπου να διατηρήσετε την εστίαση και στο background ή ακόμη να αλλάξετε το focus σε μια λήψη ή να θολώσετε το background γύρω από το επιλεγμένο αντικείμενό σας μετά τη λήψη. Μία παρόμοια τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί και από την Pelican Imaging, μία εταιρεία είχε το ζωηρό ενδιαφέρον της Nokia τον περασμένο χρόνο.

    Το Toshiba dual camera module διατίθεται προς δοκιμή από την εταιρεία σε μικρές ποσότητες, ώστε να το προμηθευτεί όποιος κατασκευαστής το επιθυμεί και να το τεστάρει για μελλοντικές συσκευές του. Και αν κάνει όλα αυτά που υπόσχεται η ιαπωνική εταιρεία, φανταζόμαστε ότι σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του και σε καταναλωτικά προϊόντα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles