21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τουλάχιστον μέχρι το 2024 η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών

    Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια την παγκόσμια βιομηχανία. Οι ειδικοί στον τομέα της τεχνολογίας προέβλεπαν ότι η κρίση θα κρατήσει για μερικά χρόνια, όμως ο επικεφαλής της Intel, Pat Gelsinger, πρόσφατα ανέφερε ότι οι ελλείψεις και τα προβλήματα θα συνεχιστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που αρχικά αναμενόταν.

    Ο CEO της εταιρείας δήλωσε στο CNBC’s TechCheck ότι προβλέπει πως το θέμα θα μας απασχολεί τουλάχιστον μέχρι το 2024, καθώς η έλλειψη τσιπ πλέον έχει «χτυπήσει» κι άλλους τομείς και οι εταιρείες δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα απαραίτητα εργαλεία και να πιάσουν τους στόχους παραγωγής.

    Δεν επηρεάζονται πια μόνο οι εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, αλλά και αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η GM και η Ford, οι οποίες έχουν μειώσει την παραγωγή.

    Το αρνητικό αντίκτυπο στις εταιρείες μεταφράζεται σε καταστροφικές οικονομικές συνέπειες, αφού μόνο στις ΗΠΑ η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών κόστισε το 2021 240 δις. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Το κόστος του Ransomware είναι 7 φορές υψηλότερο από τα Λύτρα!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles