11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τούρκος ζάμπλουτος επιχειρηματίας αγοράζει την Vertu για 61 εκατ. δολάρια!

    Την Vertu σίγουρα θα την έχετε ακουστά για τα πανάκριβα handmade και premium smarpthones που κατασκευάζει και τα οποία λόγω τιμής δεν απευθύνονται στους… “κοινούς” θνητούς, αλλά σε όλους εκείνους που έχουν λύσει για πάντα το πρόβλημα της ζωής τους. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι η βρετανική Vertu δημιουργήθηκε στα τέλη των 90s, αποτελώντας ουσιαστικά ένα παρακλάδι της Nokia. Μερικά χρόνια αργότερα η εν λόγω εταιρεία πέρασε στα χέρια της φίρμας EQT έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 175 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, η οποία στη συνέχεια την πούλησε στην Godin Holding.

    Vertu 2

    H Godin Holding κράτησε την βρετανική εταιρεία για μόλις 18 μήνες, καθώς ένας Τούρκους επιχειρηματίας, ο Hakan Uzan, δεν δίστασε να δαπανήσει το ποσό των 61 εκατομμυρίων δολαρίων για να πάρει στα χέρια του την γνωστή εταιρεία, αποτελώντας αισίως τον τέταρτο ιδιοκτήτη της. O νέος ιδιοκτήτης της Vertu έχει αυτοεξοριστεί στη Γαλλία. καθώς μαζί με τον αδερφό του αποτελούν “κόκκινο πανί” για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, με τις τουρκικές αρχές να εμπλέκουν τα αδέρφια Uzan στην απόπειρα πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στη γειτονική χώρα τον Ιούλιο του 2016.  Ο νέος ιδιοκτήτης της Vertu (η οποία απασχολεί περισσότερους από 1000 εργαζομένους) τόνισε ότι θα εργαστεί στενά με το σχεδιαστικό team της εταιρείας και ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε η Vertu να ξεδιπλώσει πλήρως τα δυναμικά της χαρακτηριστικά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles