15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Toyota E-Palette. Modular αυτόνομο και ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων, το όραμα της εταιρείας για τις μεταφορές του μέλλοντος

    Η Toyota, στο πλαίσιο της CES 2018 στο Las Vegas, παρουσίασε ένα νέο concept όχημα που δημιούργησε και ονομάζει E-Palette. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα, το οποίο παρουσίασε ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας, Akio Toyoda, η καινοτομία του οποίου έγκειται στο ότι μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να εξυπηρετήσει διαφορετικές χρήσεις.

    Toyota e-Palette Concept Vehicle

    Έτσι, μπορεί να αποτελέσει από ένα mobile κατάστημα, υπηρεσία μεταφοράς ή delivery μέχρι ένα όχημα έκτακτης ανάγκης (π.χ. ασθενοφόρο), το οποίο θα προσαρμόζεται, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε στιγμή (θα μπορεί να παίρνει οποιαδήποτε μορφή είναι απαραίτητη μέσα σε 24 ώρες).

    Υπολογίζεται ότι οι πρώτες σχετικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν το 2020, με την εταιρεία να ελπίζει να μπορεί να αποτελέσει μέρος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο.

    Toyota e-Palette Concept Vehicle2

    Η Toyota, μάλιστα, έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα πίσω από το E-Palette σε συνεργασία με εταιρείες όπως οι Pizza Hut, Uber, Mazda, Amazon και DiDi.

    Δείτε για περισσότερα τα ακόλουθα video.

    https://www.youtube.com/watch?v=bniK9Eqgnw4

    https://www.youtube.com/watch?v=7nhY0eHUUEo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles