22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    TP-Link Neffos C5 Max Hands-on Review «New kid on the block»!

    Η TP-Link είναι μία κινεζική εταιρεία που εδώ και χρόνια έχει κάνει ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία της στον κόσμο των networking προϊόντων (routers, IP-cameras, Wi-Fi adapters, switches κ.ά.), έχοντας μία δυναμική και ευρεία γκάμα προϊόντων που απευθύνονται σε όλα τα γούστα και βαλάντια. Πρόσφατα, η κινεζική εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα δυναμικό «μπάσιμο» και στον κόσμο των mobile συσκευών, με μία σειρά από smartphones που φέρουν το Neffos brand. H πρώτη συσκευή που έφτασε στα χέρια μας είναι το C5 Max, το οποίο δημιουργήθηκε για να τραβήξει το ενδιαφέρον των χρηστών οι οποίοι αναζητούν ικανοποιητικές επιδόσεις σε συνδυασμό με μία άκρως ανταγωνιστική τιμή. Για να δούμε ποιες είναι οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το C5 Max…

    Neffos C5 Max (6)

    Τολμηρό design και εργονομικός σχεδιασμός!

    Με το που βγάλαμε το C5 Max από τη συσκευασία του δεν μας πήρε και πολύ για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία πραγματικά όμορφη συσκευή στο μάτι, που όμως έχει βρει την λεπτή κόκκινη γραμμή που διαχωρίζει το τολμηρό και premium design με την λειτουργικότητα και την ευκολία χρήσης. Οι διαστάσεις του (152x76x8,95 mm) σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του (161 γραμμάρια) καθιστούν το C5 Max ένα smartphone που χαρίζει άνεση στην πλοήγηση και τον χειρισμό με το ένα χέρι, ενώ επίσης δεν γίνεται να μην σταθούμε στα μοναδικά ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά κατασκευής (συνδυάζεται το μέταλλο με το πλαστικό) που χαρακτηρίζουν την πρόταση της TP-Link, με τον στιβαρό του χαρακτήρα να καλύπτει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, οι οποίοι αναζητούν ένα smartphone με αυξημένες αντοχές.

    Neffos C5 Max (9)

    Το Neffos C5 Max προσφέρει μία εμπειρία χρήσης που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι χρήστες που κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μία mobile συσκευή στα χέρια τους και η μοναδική παρατήρηση που είχαμε να κάνουμε σε ότι αφορά τον σχεδιασμό είναι ίσως η κάπως υπερβολικά λεία επιφάνεια του back cover που ενδεχομένως θα κάνει μερικές φορές τη συσκευή λιγάκι να γλιστράει από το χέρι (θέλει δηλαδή λίγη παραπάνω προσοχή στο κράτημα). Κατά τα άλλα, το C5 Max είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει τον εύκολο και άνετο χειρισμό με το ένα χέρι, παρά το σχετικά μεγάλο μέγεθος του (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα 5.5 ιντσών smartphone).

    Neffos C5 Max (13)

    Όσον αφορά την τοποθέτηση των πλήκτρων ελέγχου, η δεξιά πλευρά της συσκευής «κατοικείται» από το power / lock button και τα volume rockers που φροντίζουν για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Στην επάνω πλευρά υπάρχει το κλασικό audio input jack, ενώ στο κάτω τμήμα υπάρχει η υποδοχή micro USB για την φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων. Επίσης, το C5 Max διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, με την μπαταρία του όμως να μην είναι αφαιρούμενη και στο πίσω μέρος παρατηρούμε τις δύο υποδοχές για τις κάρτες SIM (υποστηρίζει dual-SIM λειτουργία) και την «σωτήρια» και εξαιρετικά χρήσιμη microSD slot (για την εισαγωγή καρτών microSD).

    Neffos C5 Max (4)

    Neffos C5 Max (11)

    Neffos C5 Max (10)

    Ολοκληρώνοντας το «κεφάλαιο» του design, το Neffos C5 Max της TP-Link ανήκει στην κατηγορία των smartphones που συνδυάζουν με αρμονικό τρόπο: ξεχωριστό σχεδιασμό και υψηλό βαθμό λειτουργικότητας.

    Ομορφιές στο display και αξιόλογα specs!

    Αφήνοντας το πολύ καλό design, το πρώτο πράγμα που αμέσως σου τραβάει την προσοχή είναι το FHD (1080p) IPS display των 5.5 ιντσών, το οποίο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ευκρίνειας, πράγμα που οφείλεται στην απίστευτη πυκνότητα των pixels αγγίζοντας τα 404ppi (ένα νούμερο που σίγουρα θα ζήλευαν πολύ ακριβότερες συσκευές)! Εκπληκτική ευκρίνεια και απίθανα brightness levels συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που δεν θα ήταν υπερβολή να το χαρακτηρίσουμε ως «χάρμα οφθαλμών».

    Neffos C5 Max (3)

    Πέραν του ΑΑΑ display που σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του C5 Max και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν στερούνται δυνατοτήτων, καθώς το octa-core chipset της MediaTek (MT6753) που ο επεξεργαστής Cortex A53 είναι χρονισμένος στα 1,3GHz εξασφαλίζει σταθερότητα, αξιοπιστία και σταθερή απόδοση. Το γεγονός βέβαια ότι συνδυάζεται με 2GB μνήμης RAM σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή, η οποία θα σηκώσει με άνεση όλες τις απαιτητικές εφαρμογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Play Store. Αν και το Neffos C5 Max σίγουρα δεν θα αφήσει με ανοικτό το στόμα τους λάτρεις των high-end συσκευών που τρελαίνονται με τα υψηλά scores στο Antutu, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι σηκώνει με άνεση τις κυριότερες εφαρμογές που σχετίζονται με την καθημερινή mobile επικοινωνία, χωρίς το παραμικρό δείγμα lag, με τη ροή και την κύλιση των menus να είναι ικανοποιητική. Τέλος, η διαχείριση των γραφικών περνάει από μία GPU ARM Mali-T720 MP3.

    Antut Neffos C5 Max 1

    Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο του, το Neffos C5 Max προσφέρει 16GB αποθηκευτικού χώρου που αναμφίβολα αποτελεί το στάνταρ της εποχής, όμως εάν κρίνετε ότι δεν σας φτάνουν υπάρχει η microSD θύρα, η οποία μπορεί να δεχθεί κάρτες μέχρι τα 32GB, λύνοντας έτσι μία και καλή την «δίψα» για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Σχολιάζοντας το User Interface, αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρόταση της TP-Link «φοράει» το δοκιμασμένο πλέον Android Lollipop 5.1, ενώ παράλληλα η TP-Link έχει κάνει εξαίρετη δουλειά στο κομμάτι των extra εφαρμογών / tools που συνοδεύουν το C5 Max.

    Neffos UI

    Σε ότι έχει να κάνει με τον νευραλγικό τομέα του connectivity το Neffos C5 Max δεν θα δυσαρεστήσει τους απαιτητικούς users, καθώς υποστηρίζει 4G LTE FDD Cat4 (έως 150Mbps download speed / 50Mbps upload), όπως επίσης DC-HSPA+ (έως 42Mbps download speed / 11Mbps upload), Wi-Fi 802.11 b/g/n στα 2.4GHz, Bluetooth 4.0, GPS / GLONASS, δυνατότητα για Dual-SIM, ενώ για τους παραδοσιακούς λάτρεις του ραδιοφώνου δεν λείπει και ο δέκτης FM.

    Neffos C5 Max (7)

    Δυναμικό ντεμπούτο!

    Φυσικά όπως κάθε σύγχρονο smartphone που «σέβεται» τον εαυτό του, έτσι και το C5 Max έρχεται με δύο κάμερες (main sensor στα 13MP και μπροστινή κάμερα στα 5MP) με δυνατότητες autofocus και το πάντοτε απαραίτητο LED flash. Παράλληλα, αξίζει να τονίσουμε ότι η πρόταση της TP-Link δύναται να τραβήξει video recording με ποιότητα στα 1080p στα 30 fps.  Το φωτογραφικό αποτέλεσμα διακρίνεται για την πιστότητα και για τον ρεαλιστικό του χαρακτήρα, ενώ ένα στοιχείο που μας άρεσε ιδιαίτερα ήταν η γρήγορη απόκριση του σένσορα. Επιπλέον, πολύ καλή δουλειά έχει κάνει η TP-Link στον τομέα του camera software, με πλήθος από special effects και smart features / filters (όπως Scenery, Food, Beauty, HDR και Panorama), τα οποία αναβαθμίζουν on-the-fly και σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα των mobile φωτογραφιών σας. Ένα μικρό δείγμα των φωτογραφικών δυνατοτήτων του C5 Max μπορείτε να δείτε παρακάτω…

    Neffos C5 Max (12) (Large)

    Neffos C5 Max (10) (Large)
    Neffos C5 Max (6) (Large)
    Ολοκληρώνοντας την εμπειρία μας με το C5 Max, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στην αυτονομία της συσκευής, η οποία είναι άκρως ικανοποιητική, καθώς η μπαταρία των 3.045mAh καλύπτει όλες τις ενεργειακές ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών χρηστών, χωρίς να απαιτούνται οι συχνές φορτίσεις.

    Neffos C5 Max (2)

    Το C5 Max της TP-Link πρόκειται για μία άκρως αποδοτική συσκευή, η οποία καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες των μέσων χρηστών. Η χαμηλή τιμή του (θα το βρείτε στην αγορά στα 169 ευρώ) είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο αγοράς και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές mainstream επιδόσεις του είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό σύντροφο στα καθημερινά ταξίδια σας στον κόσμο της mobile τεχνολογίας!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles