23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Turbo-X Coral hands-on review: «Εξωτικό» 8άρι

    Ένα 8άρι tablet με «εξωτικό» όνομα τραβάει σίγουρα την προσοχή…το θέμα είναι, όμως, να μπορεί να σταθεί στο ύψος του τίτλου του. Το νέο Turbo-X Coral είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις, πάμε να το δούμε!

    turbo-x coral (2)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Συνδυασμός matte και glossy πλαστικού προσφέρουν στο Coral το απαραίτητο grip για άνετη χρήση αλλά και μια αξιοπρεπή εμφάνιση με καλή συναρμογή. Οι glossy πλαστικές λωρίδες ίσως είναι λίγο παράταιρες αλλά είναι απλώς… λωρίδες, οπότε κρίνονται θετικά. Φυσικά δέχεται microSD, της οποίας η υποδοχή είναι επιμελώς κρυμμένη, ενώ τα πλήκτρα και οι υποδοχές δεν μας έδωσαν αφορμή για κάποια παρατήρηση.

    turbo-x coral (1)

    Συνολικά κρίνεται σαν μια καλή κατασκευή με ανεκτές διαστάσεις και βάρος για τα δεδομένα του (370 γραμμάρια, 23,8×16,5×7,9 mm) και για ένα tablet που κοστίζει μόλις €99, όλα τα παραπάνω είναι πολύ θετικά.

    turbo-x coral (4)

    Λειτουργικότητα και hardware

    Η 8άρα οθόνη είναι το σημαντικότερο «ατού» του Turbo-X Coral, με ένα τυπικό IPS panel ανάλυσης 1280×800 pixels. Έχει ικανοποιητική φωτεινότητα και θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες του μέσου χρήστη, ακόμη κι αν θέλει να δεί μια ταινία σε αυτό (ένας σημαντικός παράγοντας για πολλούς υποψήφιους αγοραστές, όπως έχουμε διαπιστώσει).

    Το ίδιο ισχύει και για το τετραπύρηνο chipset της MediaTek (MT8127 – 1,3GHz) που με το 1GB RAM και τα 8GB αποθηκευτικού χώρου καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Το σημαντικό είναι πως με το hardware αυτό και το Android 4.4 KitKat το Turbo-X Coral δεν είναι αργό, δεν παρουσιάζει εκνευριστικά κολλήματα και lag και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευχάριστα και απροβλημάτιστα στις περισσότερες περιπτώσεις. Όπως και σε λοιπές Turbo-X Android συσκευές δεν υπάρχει το Play Store, οπότε θα πρέπει να κατεβάσετε apps από τα άλλα τρία προεγκατεστημένα «3rd party» app stores.

    turbo-x coral (5)

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi και Bluetooth φυσικά, ενώ η microUSB θύρα του υπόστηρίζει OTG σύνδεση. Να σημειώσουμε πως μαζί με το tablet παίρνετε δώρο τους χάρτες Ginius από το Πλαίσιο για πλοήγηση σε συνδυασμό με το A-GPS της συσκευής.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Με δύο κάμερες των 2 και 0,3 MPixel, δε περιμέναμε πολλά από τις φωτογραφικές δυνατότητες του Coral, όπερ και εγένετο. Ικανές για βασική χρήση και καλό θα ήταν να μην έχετε πολλές απαιτήσεις από αυτές.

    Το ηχείο είναι πολύ σημαντικότερο σε ένα tablet από την κάμερα και στην περίπτωση του Coral, βρίσκεται στο πίσω μέρος και κάτω, τοποθετημένο κεντρικά. Έχει ικανοποιητική ένταση και «καθαρή» απόδοση, έτσι δε σας απογοητεύσει.

    turbo-x coral (3)

    Όσο για την αυτονομία του, αναμείνατε γύρω στις 3,5-4,5 ώρες χρήσης στην καλύτερη περίπτωση, επίδοση αναμενόμενη και λογική για την κατηγορία της συσκευής.

    To Turbo-X Coral έρχεται, όπως προείπαμε, στα €99, τιμή που είναι εξαιρετικά δελεαστική για ένα 8άρι tablet με αξιοπρεπείς επιδόσεις και καλή κατασκευή, έτσι δεν υπάρχει λόγος να μη το προτείνουμε σε κάθε «απλό» χρήστη που δεν έχει πολλές απαιτήσεις από το tablet του. Μόνη σημαντική απουσία είναι αυτή του Play Store της Google, που όμως αντικαθίσταται από άλλα app stores για τις περισσότερες βασικές εφαρμογές.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles