15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Twitch: Ένας μίνι-οδηγός για… αρχάριους!

    Αν είστε fan του online gaming και δεν έχετε ακούσει για το Twitch μάλλον κάτι δεν κάνετε σωστά! Αλλά, ακόμα και αν δεν είστε fans των strategy, adventure, ή ακόμα και MMO-style παιχνιδιών που διαθέτει το site (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι ιδιοκτησίας Amazon), το Twitch προσφέρει αρκετούς λόγους για να το εξερευνήσει οποιοσδήποτε ψάχνει για μια νέα πηγή content: από μουσική, εκπομπές μαγειρικής ή talk shows, μέχρι αθλητικά γεγονότα και e-sports, ταξίδια και lifestyle.

    Παρακάτω είναι τα βασικά που πρέπει να ξέρετε για το Twitch

    Το Twitch είναι μια πλατφόρμα live-streaming, σχεδιασμένη για gamers και άλλους content creators, και στηρίζεται στη δημιουργία κοινοτήτων γύρω από ένα κοινό ενδιαφέρον, που μπορούν να μοιράζονται πολλοί μέσω streaming. Λανσαρίστηκε το 2011 και έκτοτε έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια χρήστες: σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, τον Φεβρουάριου του 2020 είχαν περί τα 3,8 εκατομμύρια broadcasters.

    Η πλατφόρμα προσφέρει την δυνατότητα σε gamers (και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να κάνει stream τη δραστηριότητά του) να προβάλλει το activity του, επιτρέποντας στους θεατές να τους παρακολουθούν σε real-time. Τα streams μπορεί να αφορούν οποιοδήποτε αντικείμενο (με το gaming να έχει την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις των παικτών) και μπορεί να έχουν όποια διάρκεια επιθυμεί ο streamer, από ένα λεπτό έως ένα 8ωρο. Συχνά, για λόγους promotion ή για φιλανθρωπικούς λόγους οργανώνονται τουρνουά τα οποία καταλήγουν σε streams που φτάνουν ως και 24ωρο.

    Ο κάθε χρήστης μπορεί να εξερευνήσει την πλατφόρμα με βάση τα ενδιαφέροντα του, να εγγραφεί στο κανάλι όποιου streamer τον ενδιαφέρει και να λαμβάνει ειδοποιήσεις σχετικά με τη δραστηριότητά του. Η πλατφόρμα έχει κάνει συνεργασίες με εταιρείες gaming όπως η Blizzard Entertainment και η Overwatch League, φιλοξενώντας παγκόσμια events gaming και esports κατ’ αποκλειστικότητα.

    Πώς δουλεύει το Twitch

    Ο χρήστης όταν παρακολουθεί ένα live stream ή “broadcastόπως αναφέρονται συχνά στο πλαίσιο της πλατφόρμας, επι της ουσίας έχει μια οθόνη split-screen μπροστά του, που του επιτρέπει να βλέπει ό,τι βλέπει και ο streamer τον οποίο παρακολουθεί, στην ίδια στιγμή. Παράλληλα, μπορεί να τον βλέπει και να τον ακούει όσο παίζει μέσα από ένα μικρότερο “παράθυρο” στην ίδια οθόνη.

    Οι χρήστες μπορούν να προβούν σε online αγορές μέσω links που τοποθετεί ο εκάστοτε streamer στο broadcast του: αυτό επιτρέπει στους streamers να έχουν εισόδημα με τη μορφή συνεργασιών, χορηγιών ή απλά προμήθειας επί των πωλήσεων ενός προϊόντος που υποστηρίζουν.

    Κατά τη διάρκεια ενός Twitch stream, οι χρήστες μπορούν να σχολιάζουν μαζί με άλλους θεατές, ή ακόμα και να κάνουν προτάσεις, ερωτήσεις στον streamer (ανάλογα με τους περιορισμούς του κάθε stream πάντα). Το Twitch προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει save κάποιο stream που τον ενδιαφέρει ώστε να μπορεί να το ξαναδεί όποια στιγμή θέλει.

    To Twitch είναι διαθέσιμο τόσο σε desktop version, όσο και σε mobile app και προσφέρει συνδρομές για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν περισσότερο, με 3 διαφορετικά επίπεδα τα οποία προσφέρουν διαφορετικά προνόμια. Οι συνδρομές επιτρέπουν στους χρήστες να υποστηρίζουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς, να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό υλικό (όπως emotes: emojis ειδικά σχεδιασμένα από τους δημιουργούς, chat badges, content ), δυνατότητα παρακολούθησης χωρίς διακοπές διαφημίσεων και άλλα πολλά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles