18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Με το «έτσι θέλω» απαγορεύεται το Twitter στους Τούρκους χρήστες του!

    Όλοι γνωρίζουμε πως η πολιτική παρέα με την εξουσία δε γνωρίζουν από όρια. Το είδαμε άλλωστε και στο House of Cards. Στην Τουρκία, λοιπόν, με τα σκάνδαλα διαφθοράς της κυβέρνησης να κυκλοφορούν ελεύθερα στα Κοινωνικά Δίκτυα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε πως θα ξεριζώσει το Twitter και στη συνέχεια έκανε πράξη τα λόγια του! Με το «έτσι θέλω», απαγόρεψε το Twitter σε σχεδόν 10 εκατομμύρια Τούρκους χρήστες του.

    twitter blocked in turkey

    Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις από όλο τον κόσμο, αλλά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε πως: «Δεν με νοιάζει τι λέει η διεθνής κοινότητα. Ο καθένας θα γνωρίσει τη δύναμη της Τουρκικής Δημοκρατίας.». Στα παγκόσμια Trends του Κοινωνικού Δικτύου υπάρχουν από χθες τα #TwitterisblockedinTurkey#DictatorErdogan και #TurkeyBlockedTwitter, μέσα από τα οποία οι χρήστες καταθέτουν τις απόψεις τους.

     

    Από την πλευρά του, το Twitter ενημέρωσε τους Τούρκους χρήστες του με ένα νέο τρόπο αποστολής tweets, μέσω SMS. Με τη βοήθεια τριών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω tweet, η αποστολή tweet μέσω SMS είναι εύκολη υπόθεση. Επίσης, έχει δημιουργηθεί από τους χρήστες ένας ειδικός χώρος στο forum του Wikileaks, στον οποίο συζητιούνται διάφοροι τρόποι ώστε να παρακάμψει κανείς την απαγόρευση μέσα στην Τουρκία.

    Τέλος, φαίνεται πως ο Ερντογάν θα συνεχίσει τον αποκλεισμό των Κοινωνικών Δικτύων, με τη σειρά να παίρνουν τα Facebook και YouTube, μετά τις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles