21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Twitter: Hacker ζητά λίτρα για να μη δημοσιοποιήσει δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών

    Για ακόμα μια μέρα, το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για ένα θέμα που αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων. Ένας hacker με το όνομα “Ryushi” απαιτεί 200.000 δολάρια, προκειμένου να μη γνωστοποιήσει δεδομένα γνωστών προσωπικοτήτων που έχει στην κατοχή του.

    Οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν ότι θα εξετάσουν το ζήτημα και τα θέματα ασφαλείας που υπάρχουν στην πλατφόρμα, ενώ μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση δεν έχει γίνει από τη μεριά του Twitter.

    Ο hacker ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του στοιχεία, όπως αριθμούς τηλεφώνου και emails, που ανήκουν σε celebrities και πολιτικούς, χωρίς να προσδιορίζεται με ακρίβεια ο αριθμός των δεδομένων. Μόνο ένα μικρό δείγμα έχει προς το παρόν δημοσιοποιηθεί. Υπολογίζεται ότι κατέχει πληροφορίες 400 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter. Ο Ryushi ισχυρίζεται πως εκμαίευσε τα δεδομένα από ένα κενό ασφαλείας σε ένα σύστημα που επιτρέπει σε προγράμματα υπολογιστών να συνδεθούν στο Twitter για να συνθέσουν δεδομένα.

    Η “The Guardian” αναφέρει ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που κινδυνεύουν είναι η Alexandria Ocasio-Cortez από το αμερικανικό Κογκρέσο και ο Piers Morgan, που πρόσφατα χάκαραν το λογαριασμό του στο Twitter. Αναμένονται τα σχόλια του Elon Musk, που παραδοσιακά παίρνει θέση σχεδόν για τα πάντα, τη στιγμή που η έρευνα του ζητήματος συνεχίζεται.

    Διαβάστε επίσης: 

    Λειτουργία “Queue” για iOS και Android έρχεται στο YouTube

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles