17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Ubisoft: Οι gamers πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιχνίδια δε θα τους ανήκουν

    Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τεράστιες αλλαγές στη βιομηχανία του gaming. Πανίσχυρες κονσόλες νέας γενιάς, εξαγορές που διαμόρφωσαν ένα νέο σκηνικό, ανάπτυξη του mobile gaming και μια γενικότερη στροφή σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Αρκετοί είναι όμως οι gamers που διατηρούν ακόμη μια δόση… ρομαντισμού και θεωρούν σημαντικό να αγοράζουν τα παιχνίδια τους σε φυσική μορφή, ενισχύοντας τη συλλογή τους. Πρόκειται για μια κίνηση που δημιουργεί το αίσθημα ότι τους ανήκει το παιχνίδι όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αντικείμενα που επιλέγει κάποιος να επενδύσει χρήματα.

    Πλέον όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος των συνδρομών Ubisoft, Philippe Tremblay, οι gamers πρέπει να εξοικειωθούν με την ιδέα ότι τα παιχνίδια που θα παίζουν στο εξής δε θα τους ανήκουν. Φυσικά, η δήλωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, παρά το γεγονός ότι είχε ως στόχο να αναδείξει τις ευκαιρίες ανάπτυξης που συνοδεύουν το συνδρομητικό μοντέλο και ήρθε ως συνέχεια της ανακοίνωσης των υπηρεσιών Ubisoft+ Premium και Ubisoft+ Classics.

    Αναλυτικά ο Philippe Tremblay ανέφερε τα εξής:

    “Ένα από τα πράγματα που είδαμε είναι ότι οι παίκτες έχουν συνηθίσει, όπως είχε συμβεί και με τα DVD, να έχουν στην κατοχή τα παιχνίδια τους. Αυτή είναι μια αλλαγή στη νοοτροπία των καταναλωτών που πρέπει να γίνει. Έχουν γίνει άνετοι με το να μην έχουν συλλογή από CD ή από DVD. Αυτή είναι μια μεταμόρφωση που γίνεται λίγο πιο αργά στα παιχνίδια. Καθώς οι παίκτες γίνονται πιο άνετοι από αυτή την άποψη… δεν θα χάνετε την πρόοδό σας. Αν συνεχίζετε το παιχνίδι σας κάποια άλλη στιγμή, το αρχείο προόδου σας είναι ακόμα εκεί. Δεν έχει διαγραφεί. Δεν θα χάνετε ό,τι έχετε χτίσει στο παιχνίδι ή το engagement σας με το παιχνίδι. Οπότε, το θέμα είναι να νιώθετε άνετα με το να μην είστε ο ιδιοκτήτης του παιχνιδιού σας.

    Προσωπικά έχω ακόμα δύο κουτιά με DVD. Σίγουρα καταλαβαίνω την άποψη των παικτών σχετικά με αυτό λοιπόν. Αλλά, καθώς ο κόσμος θα υιοθετεί αυτό το μοντέλο, θα βλέπει ότι αυτά τα παιχνίδια θα υπάρχουν, η υπηρεσία θα συνεχίζεται και θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά όποτε θέλει. Αυτό είναι καθησυχαστικό”.

    Διαβάστε επίσης:

    Το πρώτο PS5 tablet κατασκεύασε γνωστός YouTuber – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles