BREAKING

0

Unboxing και hands-on με το NSP 2300 FLIP Dual SIM

Παρά τη λατρεία μας για τα high-tech smartphones, είναι γεγονός πως ορισμένες φορές, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να πάρουμε ένα... τηλέφωνο ή να στείλουμε ένα SMS. Και ειδικά όταν θέλουμε να χρησιμοποιούμε πολλές κάρτες SIM, ή αν χρειαζόμαστε ένα μικρό, απλό κινητό για το παιδί μας ή κάποιον ηλικιωμένο, οι καλύτερες λύσεις είναι οι πιο απλές (και οι πιο φθηνές). Έτσι, το NSP 2300 Dual SIM που έφθασε στα γραφεία μας, με τιμή €39,99, είναι μάλλον η πιο value for money επιλογή σε clamshell μοντέλο!

Η NSP είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής με αρκετές μονάδες παραγωγής τηλεφώνων αλλά και αξεσουάρ όπως καλώδια και ακουστικά για mobile συσκευές, ενώ στην Ελλάδα την "έφερε" πριν λίγο καιρό η γνωστή μας Volte-Tel. Πληροφορίες για το NSP 2300 αλλά και άλλα μοντέλα της εταιρείας θα βρείτε, φυσικά, στο www.volte-tel.gr.

Το clamshell design κάθε άλλο παρά ξεπερασμένο είναι αφού ακόμα και σήμερα, ο πιο απλός τρόπος να βεβαιωθούμε ότι το τηλέφωνο "έκλεισε" και οτι δε θα πατηθούν κατά λάθος τα κουμπιά του στην τσέπη ή στην τσάντα μας, είναι να έχει ένα φυσικό "καπάκι" ή "πορτάκι". Έτσι, τα clamshell κινητά έχουν επανέλθει στη μόδα, ακόμα και στην κατηγορία των smartphones, με το NSP 2300 να είναι ιδανικό για παιδιά και κυρίως για χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας, χάρη στο πορτάκι, τα μεγάλα κουμπιά του και την ευανάγνωστη προβολή της οθόνης του.

Τι κάνει το NSP 2300 ξεχωριστό, εκτός από την τιμή του και τα παραπάνω; Έρχεται σε τρείς χρωματικούς συνδυασμούς, μαύρο, ασημί και χρυσό, ενώ διαθέτει έγχρωμη οθόνη 2,4" (240x320 pixels) με μεγάλη ευκρίνεια. Τα πλήκτρα του είναι μεγάλα και ευανάγνωστα ενώ η κατασκευή είναι ανθεκτικό και το μέγεθός της πολύ μικρό, όταν είναι κλειστό το πορτάκι. Αφαιρώντας το πίσω καπάκι βρίσκουμε την υποδοχή για τη μπαταρία των 1.000mAh που του προσφέρει πολλές μέρες αυτονομίας αλλά και τρείς (!) υποδοχές για κάρτες: Μια για κάρτα microSD (έως 32GB) και δύο για κάρτες SIM, ώστε να έχετε δύο νούμερα στη συσκευή χωρίς να στερείστε αποθηκευτικό χώρο.

Στο πορτάκι υπάρχει ένα LED flash για να το χρησιμοποιείτε ως φακό, αλλά και σαν flash για την κάμερα ενώ στο κάτω μέρος έχουμε microUSB θύρα και audio jack. Στη συσκευασία θα βρείτε ένα φορτιστή με microUSB βύσμα που μπορείτε να συνδέσετε κατ'ευθείαν στη θύρα του κινητού, ή στο dock φόρτισης, στο οποίο έπειτα μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή για να βρίσκεται σε όρθια θέση μέσα στο σπίτι ή το γραφείο σας. Το μενου του NSP 2300 είναι απλό και εύχρηστο, ενώ το μενού της συσκευής υποστηρίζει πολλές γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αράβικα, Ρώσικα, Βουλγάρικα, Τούρκικα) και οι δυνατότητες είναι δεκάδες, όπως ραδιόφωνο FM (και μάλιστα χωρίς τη χρήση των hands-free, αφού υπάρχει ενσωματωμένη κεραία), ηχογράφηση, φακός, ημερολόγιο, ξυπνητήρι, σημειωματάριο κ.λπ. Επίσης, η συσκευή διαθέτει Bluetooth v2.1 και στη συσκευασία θα βρείτε και hands-free ακουστικά.

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό το NSP 2300 έχει και άλλα πλεονεκτήματα: Πρώτον, διαθέτει 2 πλήκτρα γρήγορης κλήσης ώστε να αποθηκεύσετε σε αυτά δύο νούμερα της επιλογής σας. Επιπλέον, διαθέτει "εκφώνηση" πληκτρολογίου στα ελληνικά, έτσι μπορείτε να "ακούτε" τους αριθμούς που πληκτρολογείτε για να είστε βέβαιοι για τον αριθμό που θα καλέσετε, ιδιαίτερα χρήσιμο για χρήστες με προβλήματα οράσεως.

Ένα από τα "highlights" του NSP 2000 είναι το πλήκτρο "SOS" στο πίσω μέρος, με μεγάλο μέγεθος, κόκκινο χρώμα. Στο μενού του SOS πλήκτρου μπορείτε να ορίσετε 5 αριθμούς ασφαλείας οι οποίοι θα δέχονται αυτόματα SMS "κινδύνου" αν πατηθεί το κουμπί, ενώ μετά από λίγο θα καλείται αυτόματα ο πρώτος εξ'αυτών. Μια πραγματικά χρήσιμη λειτουργία για ηλικιωμένους ανθρώπους αφού μπορούν να ειδοποιήσουν σε περίπτωση ανάγκης ένα συγγενή/φίλο ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Υπάρχει ειδική δικλείδα ασφαλείας ώστε να μην ενεργοποιηθεί κατά λάθος η λειτουργία SOS, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να συμβεί.

Τέλος, η VGA κάμερα στο πορτάκι μπορεί να κάνει λήψη φωτογραφιών και video χαμηλής ποιότητας μεν, αλλά ικανοποιητικής για πολύ βασική χρήση. Τα αρχεία αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη των 32MB ή/και την κάρτα microSD.

Φυσικά, αναφορά πρέπει να γίνει και στον πολύ χαμηλό δείκτη ακτινοβολίας SAR, ο οποίος αφορά όλα τα κινητά της NSP και είναι μόνο 0.389 W/kg (κεφάλι) - 0.792 W/kg (σώμα) σε GSM 900 δίκτυο και 0.446 W/kg (κεφάλι) 0.748 W/kg (σώμα) σε DCS 1800.

Το NSP 2300 Dual SIM είναι διαθέσιμο σε πολλά καταστήματα τεχνολογίας και πληροφορίες θα βρείτε στο www.volte-tel.gr αλλά και στο παρακάτω hands-on video.

0 Comment