15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Unboxing και hands-on με το OnePlus Nord N10 5G!

    Η OnePlus έχει αποφασίσει να κλείσει το 2020 πολύ δυναμικά και στη γκάμα της, πρόσφατα, προστέθηκε και το OnePlus Nord N10 5G, ένα premium mid-ranger που σίγουρα θα ενθουσιάσει πολλούς χρήστες. Η εταιρεία, που απευθύνεται ιδιαίτερα στους απαιτητικούς χρήστες και το νεανικό κοινό, έχει πετύχει στο να προσαρμόσει τη γκάμα της, από τη high-end κατηγορία που παραδοσιακά βρισκόταν, στη mid-range, χωρίς “εκπτώσεις” στην ποιότητα και στα χαρακτηριστικά. Είχαμε το Nord N10 5G στα χέρια μας και… πάμε να το δούμε!

    Το Nord N10 5G έχει πάχος 9mm και βάρος 190gr, προσφέροντας πολύ καλό grip χάρη και στο frame του από συνθετικό υλικό, ενώ η πρόσοψή του καλύπτεται από Gorilla Glass 3. Τα bezels είναι μικρά και συμβάλλουν στις μικρές διαστάσεις ενώ η selfie κάμερα στεγάζεται από ένα hole-notch στο πάνω-αριστερά μέρος της οθόνης. Η συσκευή είναι dual-SIM, φυσικά, και στη συσκευασία θα βρείτε τον ταχύφορτιστή της OnePlus, όπως και το κλασικό, κόκκινο USB Type-C καλώδιο που είναι, πλέον, χαρακτηριστικό της εταιρείας.

    Η OP δίνει πάντα έμφαση στην οθόνη, έτσι το OP Nord N10 5G διαθέτει ένα IPS panel με διαγώνιο 6,49″ με 90Hz refresh rate, που πλέον θεωρείται “must” σε κάθε συσκευή κοντά και άνω των €300. Η ανάλυσή της είναι FullHD+ (1080×2400 pixels) με 20:9 aspect ratio, με Night mode και Reading mode για ξεκούραση των ματιών σας κατά την πολύωρη (και ειδικά τη νυχτερινή) χρήση. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε το Qualcomm Snapdragon 690 5G, ένα νέο chipset της Qualcomm που κατασκευάζεται στα 8nm και προσφέρει 5G συνδεσιμότητα, αρκετά καλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η Adreno 619L GPU αναλαμβάνει την επεξεργασία των 3D γραφικών και το chipset συνδυάζεται με 6GB RAM και 128GB UFS 2.1 αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου μέσω microSD έως 512GB ακόμα), συνδυασμός που ταιριάζει απόλυτα στο χαρακτήρα και την κατηγορία της συσκευής. Το λειτουργικό είναι, φυσικά, το Android 10 με το περίφημο OxygenOS “από πάνω” του, ένα UI που έχει αγγίξει υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας και καλαισθησίας.

    Πάμε και στις κάμερες… Στο πίσω μέρος έχουμε μια τετραπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 64MP, με f/1.8 διάφραγμα φακού, PDAF και HDR, ο οποίος μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30FPS, 720p video στα 240 fps και 1080p video έως και στα 120FPS, με gyro-EIS και δυνατότητα αποθήκευσης σε RAW format. Συνοδεύεται από μια ultra-wide κάμερα 8MP (119 μοιρών) και δύο 2MP κάμερες (depth και macro) που προσφέρουν αρκετά modes λήψεις και συμπληρώνουν ιδανικά τη λειτουργία της κύριας κάμερας. Η selfie κάμερα, με τη σειρά της, έχει 16MP αισθητήρα με διάφραγμα φακού f/2.1, HDR, gyro-EIS και δυνατότητα λήψης 1080p video στα 60FPS.

    Το OnePlus Nord N10 5G έχει διπλά ηχεία και αποδίδει ισχυρό και καθαρό ήχο, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του είναι στην πλάτη της συσκευής. Εκτός από τη 5G συνδεσιμότητα, το μοντέλο της OP υποστηρίζει Wi-Fi 5 και BT 5.1, όπως και NFC, με OTG στην Type-C θύρα του.

    Κλείνουμε με την αυτονομία που οφείλεται στην μπαταρία των 4.300mAh και ξεπερνάει τη μια μέρα χρήσης ενώ επαναφορτίζεται ταχύτατα μέσω του Warp Charger των 30W που περιλαμβάνεται στη συσκευασία (5V/6A). Λίγα λεπτά φόρτισης αρκούν για αρκετές ώρες χρήσης οπότε… τέρμα στο “άγχος” της αυτονομίας.

    Το OnePlus Nord N10 5G θα είναι διαθέσιμο στα €359 από 4 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά από τα καταστήματα Cosmote, σε Midnight Ice χρωματισμό αποτελώντας ένα εξαιρετικό δώρο για τα Χριστούγεννα και μια “δυνατή” επιλογή στη mid-range κατηγορία!

    Δείτε το hands-on video μας του OnePlus Nord N10 5G!
    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles