19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    UnBRELLA. Λύνοντας το πρόβλημα της μεταφοράς μίας… βρεγμένης ομπρέλας

    Ο σχεδιασμός μίας ομπρέλας δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα η αλήθεια περνώντας τα χρόνια και ένας από τους λόγους είναι ότι το υπάρχον design εξυπηρετεί αρκετά καλά τη δουλειά την οποία κάνει: να μας κρατάει στεγνούς σε περίπτωση βροχής (κάποιοι τη χρησιμοποιούν και για τον ήλιο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε στο παρόν θέμα). Βελτιώσεις στο κομμάτι της αντοχής (για παράδειγμα σε περίπτωση ενός δυνατού αέρα) έχουν γίνει σε κάποιες προτάσεις της αγοράς, εκεί, ωστόσο, που δεν έχουμε δει ιδιαίτερες είναι στο κομμάτι της διαχείρισης μίας… βρεγμένης ομπρέλας στα χέρια μας. Και κάπου εκεί ένας Ιάπωνας σχεδιαστής είχε μία σχετικά απλή ιδέα, που ίσως έχει αποτέλεσμα, δημιουργώντας την UnBRELLA.

    unbrella-design-tweak

    Τι έκανε; Απλά τοποθέτησε το μεταλλικό σκελετό που διαθέτει μία ομπρέλα για να ανοιγοκλείνει, στο εξωτερικό του θόλου της και όχι στο εσωτερικό. Έτσι, κλείνοντας κάποιος την ομπρέλα μετά από την παραμονή του στη βροχή, μπορεί να διαπιστώσει ότι η υγρή πλευρά της βρίσκεται πλέον στο εσωτερικό της και έτσι μπορεί να την κουβαλήσει πιο εύκολα, χωρίς να κινδυνέψει να μουσκέψει ρούχα και… τους διπλανούς του. Επιπλέον, η έξυπνη “διαφορετική” αυτή ομπρέλα, με την ονομασία UnBRELLA, μπορεί να στηριχθεί μόνη της, καθώς τα άκρα της σχηματίζουν μία βάση, αν κάποια στιγμή θέλετε να την αφήσετε στο πάτωμα για να κάνετε κάτι άλλο.

    Η UnBRELLA, η διαφορετική πρόταση του Hiroshi Kajimoto, θα είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Φεβρουάριο σε αρκετά τσιμπημένη ωστόσο τιμή που φτάνει τα 80 ευρώ, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη σημασία που δίνουν οι Ιάπωνες σε γκατζετιές που εμείς ίσως και να μη σκεφτόμασταν ποτέ (ίσως και να μη χρειαζόμασταν αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία). Αν σας άρεσε η ιδέα της UnBRELLA, λοιπόν, δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles